Melci cu nuca

de adry88 in Dulciuri, 12 Feb 2014 | 2590 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat
  • 500 g faina
  • 1 plic drojdie uscata
  • 1/2 lingurita sare
  • 2 linguri zahar
  • 50 g unt
  • 100 g iaurt
  • 1 ou
  • coaja de lamaie
  • Umplutura
  • 300 g nuca macinata
  • 100 g stafide
  • 4 linguri zahar
  • 3 linguri cacao
  • lapte
  • Uns
  • 1 galbenus
  • lapte
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu nuca:

Aluatul-Intr-un bol amestecam drojdia cu zaharul si putina apa calduta,


Intr-un lighean adaugam faina,sarea,coaja de lamaie,facem gaura in mijloc, adaugam untul moale,iaurtul,oul batut,drojdia si incepem sa framantam; daca este nevoie adaugam apa calduta,


Framantam o coca nelipicioasa,acoperim si lasam la dospit pana isi dubleaza volumul,


Intr-un bol amestecam nuca macinata cu cacao,stafide,zahar si lapte cat sa rezulte o compozitie omogena,


Intindem aluatul pe masa infainata si ungem cu crema de nuca,rulam cat mai strans,dupa care taiem bucati de cca 2-3 cm.


Asezam in tava tapetata cu hartie de copt,


Ungem rulourile cu galbenusul batut cu putin lapte,


Dam la cuptorul preincalzit pana se rumeste frumos,

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker

- 40 %
249.99 lei
149.99 lei

Caserola vidare 2.366 L

- 20 %
199.99 lei
159.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Rocsi 1

13.02.2014, 11:05

Da, da, da vreau

_Alina_ 1

13.02.2014, 15:27

gaby_gabytza 1

17.02.2014, 11:41

buuuuuni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mirela0911

9160 puncte

Rocsi

7810 puncte

RODIMUR

7490 puncte

oanapl

7120 puncte

Constelatialeu

6700 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Humus cu ardei copti
  • 11

    L

  • 12

    MA

  • 13

    MI

  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

RETETA RECOMANDATA
Melci cu nuca