Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză

de alice_ciobanu in Prajituri, 11 Apr 2011 | 3203 vizualizari

 

Mi-a plăcut foarte tare ceea ce a expus Miha pe blogul său...adică mi-a plăcut foarte tare aluatul ei minunat , pe care nu ştiu de unde l-a descoperit...şi mai ales mi-au plăcut cum arătau cozonăceii ei. Aşa încât wekendul ăsta am zis că e de musai să încerc aluatul ei ..mai ales că se apropie Paştele şi trebuie să cucinez şi eu ceva... L-am încercat...şi e minunat..exact aşa cum l-a descris ea. Aşa că declar că anul astă cozonăceii mei se vor face cu acest aluat. Am încercat rulourile ei cu scorţişoară şi cu glazura de la Rolls Cinnabon. Nu am strâns roloul de aluat aşa tare, cum ar fi trebuit...aşa că s-au cam desfăcut la cuptor...şi eu i-am denumit melci.

 

INGREDIENTE

   pentru aluat:

  •  2 ouă
  • 10 gr. drojdie
  • 60 gr. unt
  • 200 ml lapte
  • 100 gr. zahăr
  •  1/2 linguriţă sare
  • coajă portocale
  • 550 gr făină

 pentru umplutură: 

  •  2 linguri scorţişoară măcinată
  •  100 gr unt
  •  75 gr zahăr

pentru uns:

  •  1 gălbenuş
  •  2 linguri lapte

pentru glazură: 

  • 100 gr unt
  • 100 gr brânză Almette
  • 150 gr zahăr pudră

 

Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză:

Drojdia se freacă cu o lingură de zahăr până se lichefiază, apoi se amestecă cu 50 ml lapte călduţ şi puţină făină. Am obţinut în felul aceste maiaua, pe care o lăsăm puţin la crescut, la loc călduţ. Apoi punem în cuva maşinii de pâine..maiaua, ouăle întregi, restul de zahăr, laptele călduţ, untul care a fost topit şi răcit, în prealabil. Apoi adăugăm făina amestecată cu sarea. Setăm maşina de pâine pe programul special pentru frământat şi dospit, fără coacere...şi ne vedem de alte treburi. Altfel frământâm totul până obţinem un aluat elastic şi lăsăm la crescut la loc cald.



După ce avem aluatul astfel crescut îl întindem pe masă şi cu sucitorul întindem o foaie de cam 0,5 cm grosme. Apoi ungem cu unt, presărăm zahărul şi la urma scorţişoara măcinată. Rulăm apoi pe lungime, foarte strâns. Altfel rulourile se vor desface la copt...lucru care mi s-a întâmplat şi mie, drept pentru care mie mi-au ieşit nişte melci şi nu rulouri.. Aşadar formăm un rulou din care vom tăia bucăţi de 4 cm, cu aţa. Punem bucăţile într-o tavă tapetată cu unt şi făină, lăsăm puţin la crescut în tavă, la loc cald, cam 15-20 minute.



Încorporăm un gălbenuş în două linguri de lapte şi ungem fiecare rulou pe întreaga suprafaţă. Apoi dăm la copt în cuptorul încălzit, până se rumenesc frumos.



Separat vom face grazura astfel: frecăm, untul cu brânza şi apoi adăugăm treptat zahărul pudră frecând în continuare până obţinem o cremă spumoasă. Când melcii sunt gata, cât sunt încă fierbinţi se toarnă glazura de brânza deasupra. Se lasă apoi la răcit şi sunt absolut mai mult decât delicioşi.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melci cu scorţişoară şi glazură din brânză" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (11)

Criss 1

12.04.2011, 10:23

Ce bine arata!

divainbucatarie 1

12.04.2011, 15:42

adry88 1

31.05.2011, 21:34

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Placinta cu ficatei de pui
  • 14

    D

  • 15

    L

  • 16

    MA

  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

RETETA RECOMANDATA
Poale-n brau