Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult
Daca tot incepem scoala de luni, va aduc o reteta ce poate inlocuii sandvisul din pachetelul copiilor, cu niste melcisori apetisanti si care se pot combina dupa preferinte si gusturi...
Aluatul l-am facut la masina de paine, iar ingredientele au fost puse in masina in ordinea scrisa mai sus.
Am lasat aluatul sa creasca 20-30 minute, l-am rasturnat pe masa de lucru pe care am uns-o cu o lingura ulei de masline, am intins bine aluatul cu sucitorul intr-o foaie, nu prea subtire, dar nici prea groasa. Am pus cutia de branzica, am intins-o cu o lingura pe toata suprafata aluatului, am pus peste felii de cascaval, iar peste cascaval felii de sunca si salam. Am facut sul aluatul pe lungime, l-am taiat de 2 degete grosime si am pus feliile taiate cu fata in sus intr-o tava termorezistenta unsa cu ulei si tapetata cu faina.
Am mai lasat sa creasca inca 15-20 minute, am amestecat galbenusul cu laptele si am uns melcii. Am dat la cuptorul incins la 180 grade pt 20-25 minute.
Am servit cu o ceasca de lapte batut si au fost savurati!!
Pofta buna!!!
1
se pastreaza 2-3 zile fara a se intari sau a se usca aluatul
2
se pot adauga si legume in interior(felii de ardei, rosii, vinete si dovlecei facuti pe gril...)
3
feliile de cascaval si sunca trebuie sa fie subtiri, astfel veti rula aluatul fara probleme
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.
citeste mai mult