Melcisori cu nuca

de mamaieelena in Dulciuri, 10 Oct 2012 | 3092 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina
  • 3 oua
  • 150 ml lapte
  • 25 g drojdie proaspata
  • 220 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • sare o priza
  • 2 fiole rom
  • 150 g nuca
  • 2 linguri scortisoara
  • 2 linguri cu lichior de cafea(Kahlua)originar Mexic
  • 2 linguri zahar pudra
  • 150 g unt moale
  • 100 g margarina pentru prajituri
  • Sirop pentru pus deasupra.
  • 150 ml lapte
  • 100 g zahar
  • 2 plicuri cu zahar vanilat
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu nuca:

Faina se cerne intr-un lighean mai mic. 1 ou si 2 galbenusuri se bat intr-un castron cu sarea. Laptele se pune pe foc la incalzit, dar nu prea mult. Peste care se adauga 120 g zahar, coaja de lamaie si 1 fiola de rom. Eu tot in lapte am pus si drojdia sa se dospeasca fiind o cantitate asa de mica si am adaugat 3 linguri cu faina. Toate acestea se vor omogeniza bine cu un tel. Se lasa la dospit 15 minute.


Separat intr-un castron se pune scortisoara si restul de zahar, untul moale peste care se adauga esenta de rom si lichiorul de cafea.


Drojdia dospita de amesteca cu faina si ouale, din care rezulta un aluat de cozonac. Margarina se pune topita si se framanta energic aluatul. Se lasa la dospit pana isi dubelaza volumul. Daca este cald in bucatarie sau in locul unde se prepara se va dospi mai repede.


Astfel dospit aluatul se intinde pe masa de lucru infainata. Aluatul trebuie sa fie mai gros. Peste el se pune acel amestec cu scortisoara pe toata suprafata aluatului si peste scortisoara se pune toata nuca presarata egal. Se rasuceste aluatul si se obtine un sul pe care il vom taia cu un cutit bine ascutit la o distanta de 2 cm. Se asaza in tava aragazului pe hartie de copt si se lasa la dospit 10 minute. Se dau la cuptor si se tin aproximativ 25 de minute si se vor rumeni usor. Acum se vor scoate si se toarna siropul peste melcisori si se da iar la cuptor pana se vor rumeni frumos. Eu am pus si in tava in forma de inimioara si in locul siropului am pus bezea de albusuri pe care l-am facut cu cele 2 albusuri ramase de la aluat si cu zahar pudra.


Pofta buna

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu nuca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Blender Profesional Versa

- 360 lei
1799.99 lei
1439.99 lei

COMENTARII (29)

anca16 1

09.11.2012, 14:38

imi plac la nebunie melcisori arata superr :* bravo

gaby_gabytza 1

20.11.2012, 13:54

jolygina 1

18.12.2012, 10:52

foarte buni

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Melcisori cu nuca