Melcişori cu nucă

de diaconta in Dulciuri, 28 Iun 2015 | 627 vizualizari

 

Un aluat pufos cu umplutură de nucă,ce poate fi mai bun într-o zi mohorâtă?
Se pregătesc rapid şi dispar la fel de rapid.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 70 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • vanilie
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 100 g unt moale
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • Un ou pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu nucă:

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si drojdia.


Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smântâna,apa minerala,vanilia si la urma laptele caldut.


Am framântat aluatul pâna a devenit elastic si s-a desprins de peretii vasului.


Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte.


Am acoperit vasul cu un servet curat si am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.


Am întins o foaie cu o grosime de 1cm,am uns cu unt moale apoi am presarat zahar si nuca.


Am taiat foaia în doua si am rulat obtinând doua rulouri.


Fiecare rulou l-am taiat în bucati de 4 cm,pe care le-am asezat apoi în tava pe care am pus hârtie de copt.


I-am mai lasat 15 minute sa dospeasca ,cât am încalzit cuptorul la 180 de grade.


Am uns cu ou si am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.


Este util totusi sa verificati cu o scobitoare daca sunt copti.





Poftă bună !!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei

Panini Maker

- 28 %
249.99 lei
179.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (18)

-Licurici- 1

13.07.2015, 18:14

yamiii

diaconta 1

13.07.2015, 20:31

Mihaela,buni ar fi dara,da' cine sa ne faca? ))

diaconta 1

13.07.2015, 20:31

Licurici

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Pui cu dovlecei en papillote
  • 12

    S

  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

RETETA RECOMANDATA
Croissant cu ciocolata, nuca si crema de alune