Melcişori cu nucă

de diaconta in Dulciuri, 28 Iun 2015 | 2164 vizualizari

 

Un aluat pufos cu umplutură de nucă,ce poate fi mai bun într-o zi mohorâtă?
Se pregătesc rapid şi dispar la fel de rapid.

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 600 g faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 2 linguri smântâna
  • 1 plic drojdie uscata (7g)
  • 70 g unt
  • 100 ml lapte
  • 100 ml apa minerala
  • vanilie
  • 1 lingurita sare

Pentru umplutura:

  • 100 g unt moale
  • 100 g nuca macinata
  • 2 linguri zahar brun
  • Un ou pentru uns
Portii: 11
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcişori cu nucă:

Faina cernuta am amestecat-o cu sarea ,zaharul si drojdia.

Am adaugat apoi ouale,untul topit si racit,smântâna,apa minerala,vanilia si la urma laptele caldut.

Am framântat aluatul pâna a devenit elastic si s-a desprins de peretii vasului.

Daca este nevoie mai adaugati faina sau lapte.

Am acoperit vasul cu un servet curat si am lasat sa dospeasca pâna si-a dublat volumul.

Am întins o foaie cu o grosime de 1cm,am uns cu unt moale apoi am presarat zahar si nuca.

Am taiat foaia în doua si am rulat obtinând doua rulouri.

Fiecare rulou l-am taiat în bucati de 4 cm,pe care le-am asezat apoi în tava pe care am pus hârtie de copt.

I-am mai lasat 15 minute sa dospeasca ,cât am încalzit cuptorul la 180 de grade.

Am uns cu ou si am pus tava la cuptor pentru 30 de minute.

Este util totusi sa verificati cu o scobitoare daca sunt copti.

 

 

 

Poftă bună !!!! 

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcişori cu nucă" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

-Licurici- 1

13.07.2015, 18:14

yamiii

diaconta 1

13.07.2015, 20:31

Mihaela,buni ar fi dara,da' cine sa ne faca? ))

diaconta 1

13.07.2015, 20:31

Licurici

COMENTEAZA

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
citeste mai mult
Ardei gras roșu umplut cu pâine și gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cornulete bicolore