Melcisori cu scortisoara

de Sim0na in Prajituri, 20 Mar 2012 | 2698 vizualizari

 

Inspiratie: http://www.lamamaacasa.com/2010/08/melcisori-cu-scortisoara.html

 

INGREDIENTE

  • 700 g faina alba Baneasa
  • 6 linguri zahar
  • 6 linguri ulei
  • 1 ou
  • 1 plic drojdie uscata
  • 250 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • sare
  • Umplutura:
  • 4 linguri scortisoara
  • 2 linguri zahar
  • Glazura:
  • 3 linguri lapte
  • 5 linguri zahar pudra
Portii: 7
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori cu scortisoara:

Am batut putin oul, apoi am adaugat zaharul si sarea si am amestecat. Am incorporat uleiul putin cate putin, amestecand cateva minute. Apoi am adaugat coaja de lamaie, laptele la temperatura camerei (eu l-am pus 1 minut pe foc) si drojdia. Am amestecat bine-bine, apoi am inceput sa pun faina, in ploaie, incorporand-o si pe aceasta, spre final framantand cu mana aluatul cateva minute (in varianta Andreei sunt doar 500 g faina, dar mie mi-a luat cu 200 g in plus... probabil faina este de vina). Bila formata am pus-o intr-un castron uns cu ulei, am acoperit cu o folie si am lasat-o la crescut 2 ore.


Dupa ce aluatul si-a dublat volumul, am uns masa cu ulei si am intins aluatul cu sucitorul. Grosimea aluatului trebuie sa fie de cca 5 mm sau mai gros. Deasupra aluatului am presarat scortisoara amestecata cu zahar, si am rulat. Cu o ata am taiat rondele de cca 1,5 cm, pe care le-am pus intr-o tava tapetata cu hartie si unsa cu ulei. Am mai lasat la crescut cca 30 minute. Intre timp am incalzit cuptorul, si am bagat tava la cuptor, la 190 grade, pentru 30 minute, sau pana cand acestea vor prinde o culoare aurie.


Intr-un ibric am pus 3 linguri de lapte si 5 de zahar pudra, si am fiert pana la omogenizare. Cand melcisorii au fost gata, i-am uns cu glazura de mai sus.


Au iesit extrem de gustosi, pufosi si foarte aromatizati!



 
Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori cu scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (23)

Sim0na 1

21.03.2012, 22:08

Multumesc mult!

ionela2682 1

22.03.2012, 21:46

Sim0na 1

23.03.2012, 07:47

Multumesc Ionela!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Rolls Cinnamon