Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

de Corinuta in Prajituri, 14 Sep 2013 | 3621 vizualizari

 

Din seria....cum am preluat eu o reteta si am nenorocit-o:)) Glumesc! Ideea e ca mi-au placut tare mult cornuletele Gabytzei, dar nici vorba sa am eu nuca macinata sau gem din ala bun ca sa le umplu...nici macar ciocolata nu aveam, ca daca am o mananc pe toata, deh, asta este!:)) Deci am facut cu ce aveam acasa si am adaptat aluatul, care de altfel e superb, la o altfel de umplutura! A iesit o bunatate de desert!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 250 g branza quark
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 30 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon sau faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 2-3 linguri stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza:

Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si racit. Se toarna totul peste faina si se framanta bine 5-10 minute, apoi se da la frigider pentru o ora si jumatate sa dospeasca.

Intre timp pregatim budinca de vanilie: se pune laptele la fiert. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga amidonul si la sfarsit se subtiaza cu lapte caldut. Se amesteca cu restul de lapte si se pune la fiert pana se ingroase. Se adauga la budinca stafidele, se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Stafidele se vor inmuia de la budinca.

Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie dreptunghiulara grosuta de 0,5 cm. Se unge foaia cu budinca racita - lasam cam 1 cm de la marginile aluatului fara crema - si se ruleaza usor, ridicand aluatul putin ca sa nu impingem crema in afara. Cu ajutorul unei sfori taiem rulouri grosute de vreo 2-3 cm pe care le putem aseza in forme de briose sau intr-o tava rotunda unsa cu unt. Eu am facut in ambele feluri.

Se dau la cuptor circa 30 de minute la 180-200 de grade sau pana se rumenesc. Cand sunt reci se pot pudra cu zahar praf. 

Pofta buna!

TIPS-URI

1

puteti folosi budinca la plic daca doriti varianta mai rapida

2

rulourile se pot unge deasupra cu un ou batut amestecat cu o lingura de lapte

Daca ti-a placut reteta noastra "Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Papanasi cu dulceata, dulcele traditional romanesc

de laura_n 7

ieri la 17:28

Vinete umplute cu legume si cascaval reteta rapida si sanatoasa

pe 23.04 la 20:52

Celebra Pavlova cu crema si capsuni, un desert rafinat si elegant

de laura_n 7

pe 23.04 la 18:55

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Muffins cu vanilie si visine de post