Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza

de Corinuta in Prajituri, 14 Sep 2013 | 1455 vizualizari

 

Din seria....cum am preluat eu o reteta si am nenorocit-o:)) Glumesc! Ideea e ca mi-au placut tare mult cornuletele Gabytzei, dar nici vorba sa am eu nuca macinata sau gem din ala bun ca sa le umplu...nici macar ciocolata nu aveam, ca daca am o mananc pe toata, deh, asta este!:)) Deci am facut cu ce aveam acasa si am adaptat aluatul, care de altfel e superb, la o altfel de umplutura! A iesit o bunatate de desert!

 

INGREDIENTE

  • 450 g faina
  • 250 g branza quark
  • 1 ou
  • 150 ml lapte
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 30 g unt
  • 3 linguri zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • un praf de sare
  • coaja rasa de la o lamaie
  • Pentru umplutura:
  • 500 ml lapte
  • 3-4 linguri zahar
  • 2 galbenusuri
  • 2 linguri amidon sau faina
  • 1 esenta de vanilie
  • 2-3 linguri stafide
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza:

Se amesteca faina cu drojdia uscata si coaja de lamaie. Se bate oul cu un praf de sare, se adauga zaharul si zaharul vanilat, apoi laptele caldut putin cate putin si la sfarsit untul topit si racit. Se toarna totul peste faina si se framanta bine 5-10 minute, apoi se da la frigider pentru o ora si jumatate sa dospeasca.

Intre timp pregatim budinca de vanilie: se pune laptele la fiert. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul si vanilia, se adauga amidonul si la sfarsit se subtiaza cu lapte caldut. Se amesteca cu restul de lapte si se pune la fiert pana se ingroase. Se adauga la budinca stafidele, se acopera cu o folie alimentara si se lasa la racit. Stafidele se vor inmuia de la budinca.

Pe masa unsa cu ulei se intinde aluatul cu mainile intr-o foaie dreptunghiulara grosuta de 0,5 cm. Se unge foaia cu budinca racita - lasam cam 1 cm de la marginile aluatului fara crema - si se ruleaza usor, ridicand aluatul putin ca sa nu impingem crema in afara. Cu ajutorul unei sfori taiem rulouri grosute de vreo 2-3 cm pe care le putem aseza in forme de briose sau intr-o tava rotunda unsa cu unt. Eu am facut in ambele feluri.

Se dau la cuptor circa 30 de minute la 180-200 de grade sau pana se rumenesc. Cand sunt reci se pot pudra cu zahar praf. 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

puteti folosi budinca la plic daca doriti varianta mai rapida

2

rulourile se pot unge deasupra cu un ou batut amestecat cu o lingura de lapte

RETETA IN IMAGINI

Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-0
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-1
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-2
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-3
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-4
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-5
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-6
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-7
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-8
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-9
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-10
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-11
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-12
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-13
Melcisori sau briose din aluat dospit cu branza-14

COMENTARII (41)

Corinuta

Corinuta 1

16.09.2013, 15:47

Lili draga

Corinuta

Corinuta 1

16.09.2013, 15:47

Laurenta, mersi!

Corinuta

Corinuta 1

16.09.2013, 15:48

Mersi Elena scumpa!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!