Merdenele cu branza

de gab_s19 in Aperitive / Garnituri, 21 Oct 2013 | 3453 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 gr. faina
  • 300 ml. apa
  • 250 gr. unt/margarina (la temperatura camerei)
  • 2 linguri de otet
  • 1 1/2 lingurita de sare Pentru umplutura:
  • 250 gr. branza
  • 2 linguri de gris
  • 100 ml. apa

Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merdenele cu branza:


Faina, apa, sarea si otetul se pun intr-un bol si se framanta un aluat elastic si nelipicios. Se mai poate adauga putina faina daca aluatul nu are consistenta potrivita.
Pe suprafata de lucru unsa cu ulei, se formeaza un bastonas din aluat care se portioneaza in 12 bucati. Fiecare bucata se intinde in forma unui patrat; acestea se ung din abundenta cu unt sau margarina si se 'impacheteaza'. Dupa ce toate bucatile sunt gata unse si impachetate, se pun pe o farfurie care se acopera cu folie alimentara si se pune la frigider pentru o ora.

Intre timp, se pregateste umplutura. Grisul si apa se pun intr-o oala pe aragaz la foc mijlociu si se dau in fiert amestecand din cand in cand. Cand apa e complet absorbita de gris, se trage de pe foc si se lasa sa se raceasca. Dupa ce grisul s-a racit, se adauga branza si se marunteste cu furculita, amestecand pana cand grisul si branza se omogenizeaza.

Dupa o ora, se scoate aluatul de la frigider si din fiecare bucata se intinde un patrat pe suprafata de lucru bine unsa cu ulei. Foaia de aluat se intinde foarte subtire iar in mijlocul acesteia se pune cate putin din umplutura si se impacheteaza aducand colturile foii catre mijloc, acoperind umplutura (sub forma unui plic). Se aseaza cu partea pliata in jos pe o tava tapetata cu hartie de copt sau unsa cu ulei.
Se da tava la cuptorul preincalzit (200°C) pentru 30-35 de minute sau pana cand merdenelele s-au rumenit frumos.

Daca ti-a placut reteta noastra "Merdenele cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (3)

MotanLaOale 1

21.10.2013, 15:29

Rocsi 1

21.10.2013, 18:53

Super bune merdenelele.

Valclaudia 1

21.10.2013, 22:00

Bune rau

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4847 puncte

oanapl

1550 puncte

mihaelar63

1439 puncte

madi_marin

1092 puncte

Rocsi

749 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Aperitiv gustos.