Mere imbracate pentru zapada

de MIUTA in Dulciuri, 30 Noi 2010 | 2752 vizualizari

 

Astazi am facut paine si in timp ce framantam ma gandeam ce desert sa fac la pranz..Cautam un desert rapid,gustos si vroiam sa-i impresionez pe baietii mei dragi.Asa mi-a venit ideea sa folosesc aluatul de paine pe post de cojoc pentru mere sa nu le fie frig in zapada.

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina
  • un cub drojdie
  • o lingura zahar(pentru aluat)
  • 0 lingurita sare
  • ulei
  • 6 mere (nu foarte mari)
  • 6 samburi de nuca
  • gem de gutui
  • un galbenus
  • o lingura de miere
  • zahar pudra
  • scortisoara macinata
  • zahar pentru presarat pe aluat
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere imbracate pentru zapada:

Initial am framantat o cantitate dubla din cea mentionata mai sus pentru ca jumatate am folosit-o pentru a face o paine iar cealalta jumatate pentru a imbraca merele din reteta de mai sus.


In timp ce dospeste aluatul, curatam merele de coaja si indepartam cotorul si semintele marului.Apoi umplem interiorul marului cu gem si sambure de nuca.Cand aluatul este dospit il impartim in sase parti si fiecare parte se intinde in forma de cerc pe masa unsa cu ulei.Dupa ce s-a intins se presara cu zahar si scortisoara apoi se pune marul in mijloc si se imbraca in aluat.Se pun intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu hartie.Inainte de a se pune la cuptor se ung cu un galbenus amestecat cu miere de albine.Se lasa la cuptor 50 minute la foc potrivit. Cand s-au racit se presara cu zahar pudra din belsug.

 

TIPS-URI

1

Cu aluatul mentionat mai sus este posibil sa puteti imbraca chiar si 8 mere, depinzand de marimea acestora.Le puteti pregati si de post doar ca nu ungeti  coca cu galbenus

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere imbracate pentru zapada" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (10)

MotanLaOale 1

02.12.2010, 09:27

trebuie sa fie nemaipomenite

Cris2711 1

11.02.2011, 21:47

motane cred ca ai mare dreptate

Ligia Bxl 1

01.03.2011, 08:33

bune rau

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert briose cu ciocolata si ness
  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

RETETA RECOMANDATA
Budinca de paste cu branza si mere caramelizate