Mere in foietaj

de Carmen in Dulciuri, 7 Feb 2017 | 450 vizualizari

 

Nu mi-a placut in viata mea sa mananc mere. Cate vorbe am auzit despre sanatatea si marul... Bunica era disperata ca nu reusea sa ma faca sa mananc si inventa tot felul de tertipuri sa ma faca sa inteleg importanta marului. La reteta inpricinata aici, facea singurica aluatul, azi se poate cumpara. 

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet de aluat de foietaj
  • mere in functie de marime, de portii... cate vreti... de obicei 6 mai mari (fac eu)
  • zeama de lamaie
  • stafide
  • zahar (doar daca merele nu sunt dulci),
  • scortisoara
  • 1 galbenus de ou 
  • 2 linguri de lapte
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mere in foietaj:

Merele le scobesc, dupa ce am scos cotorul. Miezul il stropesc cu zeama de lamaie si adaug o mana de stafide, zahar dupa gust sau daca e voie sau nevoie. Decupez postamente pe care asez fiecare mar si pe care il umplu cu amestecul de mar, scortisoara, zahar vanilat si stafide. Impletesc dupa inspiratie felii de aluat pe care le asez pe fiecare merisor. Dau la cuptor la 170 grade C, pentru aproximativ 30 minute.

 

TIPS-URI

1

nu excludeti zeama de lamaie care este cheia umpluturii

2

nu abuzati cu scortisoara sa nu acopere gustul marului, combinatia de gust este senzationala, daca este perfect echilibrata

3

nu pot spune o lingurita sau 2 de scortisoara, pentru ca este importanta calitatea scortisoarei

Daca ti-a placut reteta noastra "Mere in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

dantes 1

08.02.2017, 07:56

Bune!

katty 1

08.02.2017, 08:04

kytz 1

08.02.2017, 10:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

oanapl

5240 puncte

mihaelar63

5040 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert rulouri cu branza dulce
  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

  • 24

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura turnata cu mere