Merlucius cu ou si malai, la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 1 Mar 2021 | 2224 vizualizari

 

Recunosc, imi place merluciusul !!! Este o placere cu reminescente comuniste cand ori vroiai ori ba iti puneau [ pentru o hrana sanatoasa :D } si pe masa de nunta peste si chiftelute de peste . Privind in urma , nu spun ca a fost un obicei rau .
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr merlucius congelat -3 buc .
  • 200 gr faina malai grisat
  • 100 gr faina alba
  • 2 oua
  • 1 lingurita piper cu lamaie
  • ulei vegetal pentru pulverizat
  • Sos :iaurt gras grecesc + usturoi
  • broccoli bio preparat la aburi
  • rosii cherry
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius cu ou si malai, la cuptor:

  1.  Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei .
  2. Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma .
  3. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele .
  4. Merluciusul are doar sirea spinarii , un os central care se poate scoate cu usurinta chiar cu mana goala .
  5. Am taiat pestii in doua in parti egale .
  6.  Nu va uotati dupa coada pentru ca a fost pastrata pentru o supa de peste :D
  7. Ouale se bat spuma cu putina sare
  8. Se condimenteaza pestele cu sare si cu piper cu lamaie .
  9. Dati bucatile de merlucius  intai prin faina alba , apoi prin ou batut .
  10. La sfarsit se tavaleste prin faina de malai .
  11. Transferati bucatile astfel impanate intr-o tava cu folie de copt .
  12. Pulverizati deasupra ulei vegetal de floarea soarelui .
  13. Coaceti la 180 gr C timp de 30 minute .
  14. Incercati pestele  din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .
  15. Alaturi de merluciusul cu ou si malai am pu un sos simplu cu usturoi , iaurt grecesc si putina sare .
  16. La servire merluciusul a avut alaturi de sos , rosii cherry si broccoli preparat la aburi .

TIPS-URI

1

Broccolii prospat , bio , desi a fost preparat simlu la aburi , a avut un gust delicios .

2

Incercati pestele din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu ou si malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

03.03.2021, 20:35

Arata bine!

Panacris 1

03.03.2021, 22:22

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:28

Tare mult imi plac retetele tale si tare mult imi placi tu scumpa mea Mihaela!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap prajit cu malai