Merlucius cu ou si malai, la cuptor

de mihaelar63 in Peste, 1 Mar 2021 | 2273 vizualizari

 

Recunosc, imi place merluciusul !!! Este o placere cu reminescente comuniste cand ori vroiai ori ba iti puneau [ pentru o hrana sanatoasa :D } si pe masa de nunta peste si chiftelute de peste . Privind in urma , nu spun ca a fost un obicei rau .
 

 

INGREDIENTE

  • 600 gr merlucius congelat -3 buc .
  • 200 gr faina malai grisat
  • 100 gr faina alba
  • 2 oua
  • 1 lingurita piper cu lamaie
  • ulei vegetal pentru pulverizat
  • Sos :iaurt gras grecesc + usturoi
  • broccoli bio preparat la aburi
  • rosii cherry
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius cu ou si malai, la cuptor:

  1.  Merluciusul se lasa sa se decongeleze la temperatura camerei .
  2. Dupa decongelare carnea trebuie sa aiba o culoare rozalie si sa fie usor ferma .
  3. Cu ajutorul unei foarfeci de bucatarie se taie inotatorele si apoi se spala pestele .
  4. Merluciusul are doar sirea spinarii , un os central care se poate scoate cu usurinta chiar cu mana goala .
  5. Am taiat pestii in doua in parti egale .
  6.  Nu va uotati dupa coada pentru ca a fost pastrata pentru o supa de peste :D
  7. Ouale se bat spuma cu putina sare
  8. Se condimenteaza pestele cu sare si cu piper cu lamaie .
  9. Dati bucatile de merlucius  intai prin faina alba , apoi prin ou batut .
  10. La sfarsit se tavaleste prin faina de malai .
  11. Transferati bucatile astfel impanate intr-o tava cu folie de copt .
  12. Pulverizati deasupra ulei vegetal de floarea soarelui .
  13. Coaceti la 180 gr C timp de 30 minute .
  14. Incercati pestele  din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .
  15. Alaturi de merluciusul cu ou si malai am pu un sos simplu cu usturoi , iaurt grecesc si putina sare .
  16. La servire merluciusul a avut alaturi de sos , rosii cherry si broccoli preparat la aburi .

TIPS-URI

1

Broccolii prospat , bio , desi a fost preparat simlu la aburi , a avut un gust delicios .

2

Incercati pestele din cand in cand , sa nu se usuce prea tare . Trebuie sa fie putin fraged .

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius cu ou si malai, la cuptor" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (14)

Rocsi 1

03.03.2021, 20:35

Arata bine!

Panacris 1

03.03.2021, 22:22

RuxyRux 1

11.03.2021, 22:28

Tare mult imi plac retetele tale si tare mult imi placi tu scumpa mea Mihaela!

COMENTEAZA

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Peste prajit "Ca la MAMA ACASA"