Mezze Penne Tricolore

de florian in Paste, 13 Dec 2010 | 3760 vizualizari

 

V-am spus că am nevoie de culoare...de pestriţ, probabil din pricina iernii, că pe unde mă uit văd tot alb şi gri.

 

INGREDIENTE

  • 1/2 kg carne tocată vită
  • 2 ouă
  • 1 ceapă
  • 2 căţei usturoi
  • sare
  • oregano
  • busuioc
  • dafin
  • pesmet
  • roşii în bulion
  • roşioare proaspete
  • caşcaval moale (sau parmezan)
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mezze Penne Tricolore:

Când vine vorba de paste, eu unul aş mânca şi dimineaţa, şi la prânz şi seara, orice fel de macaroane. M-am legat de pastele denumite penne, şi nu numai că sunt penne, dar sunt şi tricolore! Sunt paste simple, gălbui, sunt amestecate cu spanac - să dea o tentă verde şi sunt amestecate cu pastă de roşii, iar rezultatul este minunat, nu departe de curcubeu!

Normal că pastele în sine nu sunt suficiente pentru o masă perfectă. Eu unul găsesc şi o juma' de kil' de cărniţă de vacă tocată, vreo două ouşoare, o ceapă şi doi căţei de usturoi, sare, oregano, busuioc, pesmet, roşii în bulion, roşii proaspete pentru decor, caşcaval moale şi două foi de dafin.

Roşioarele vin tăiate frumuşel, caşcavalul se dă la bărbierit (ca să nu zic la ras), carnea se dă în amestecare cu ouăle, cu mirodeniile, cu ceapa şi usturoiul (pe care eu le fac pastă), iar mai apoi cu pesmetul (în loc de pâine).

Cu o răbdare vecină cu nevroza, încep şi formez chifteluţe mici...mici de tot şi multe...al dracului de multe...peste o sută! Dau chifteluţele spre prăjeală şi fac pentru ele un sos din roşiile în bulion, puţină apă şi foile de dafin. Le fierb binişor până scad, fierb şi pastele şi apoi le aşez în farfurii, bucuros, încântat şi ameţit de miros şi de culoare. Pastele sunt fierbinţi, chifteluţele aburinde, caşcavalul se topeşte molatec, roşioarele zâmbesc dulce, iar în capul meu umblă fel de fel de culori, care mai de care mai gustoase şi mai aprinse!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mezze Penne Tricolore" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Panini Maker Large

- 23 %
389.99 lei
299.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (14)

tanyapatap 1

13.12.2010, 20:31

epurasha2bb 1

15.12.2010, 14:02

arata bine !

alexana2008 1

07.01.2011, 11:18

pe langa prezentarile demne de asternut pe file de carti si retetele delicioase, apreciez si ingredientele de calitate pe care le folosesti

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
RETETA RECOMANDATA
Cus cus(kritaraki) cu legume mexicane si conopida fiarta