Mic dejun moţesc

de Corinuta in Aperitive / Garnituri, 14 Sep 2013 | 5422 vizualizari

 

Am mancat eu odata in Ţara moţilor un mic dejun asa de bun si consistent cu cartofi, sunculita de porc, oua, branza, ceapa ..... numai bunatati romanesti. S-a lipit de mine amintirea aceeea pe viata cred, asa ca am incercat sa reproduc asa ceva aici....bineinteles nu au acelasi gust de acasa :x

 

INGREDIENTE

  • 500 g cartofi mici
  • 250 g sunculita cu grasime si soric
  • 2-4 oua
  • 4-5 linguri ulei sau untura
  • 1 lingurita sare
  • 1 lingura otet
  • optional 1 ardei gras rosu
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mic dejun moţesc:

Cartofii - daca aveti din cei mai mici sunt mai usor de portionat - se curata, se spala si se taie cubulete. Se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins.

Sunculita se taie cuburi - daca doriti puteti sa taiati soricul si sa-l aruncati - apoi se pune  la prajit impreuna cu cartofii pana se rumenesc. Cand sunt gata se scot pe un servetel de bucatarie.

Se spala si se curata ardeiul, apoi se taie felii si se prajeste putin in ulei, cat sa se inmoaie.

Se pun la fiert 250-300 ml apa cu sarea si otetul. Se sparg ouale pe rand intr-o farfurie, apoi le dam incet drumul in apa care clocoteste si le lasam sa fiarba 3-4 minute. Se scot cu o paleta.

Servim totul alaturi de branzica sau cas de oaie, o ceapa taiata si o paine de casa!

Pofta mare!

TIPS-URI

1

puteti praji si o ceapa feliata alaturi de ardei

2

puteti servi totul alaturi de niste muraturi de casa

Daca ti-a placut reteta noastra "Mic dejun moţesc" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

diaconta 1

16.09.2013, 16:04

mie nu-mi ies ouale astea,mereu mi se imprastie
ce as pofti si eu o portie

Corinuta 1

16.09.2013, 16:40

Diu, le torni incet din farfurie!

Rahela Velicu 1

30.09.2021, 13:50

Ce bine arata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Oua umplute cu ciuperci