Micul marele dejun

de aziz in Pizza, 25 Sep 2011 | 2016 vizualizari

 

Astazi am framantat aluat pentru pizza ,era si timpul cam de mult nu am facut ,copiii imi dadura ultimatum :)))si cand am vazut frumusete de aluat crescut si pufulet m-am gandit ca nu ar fi rau sa ma si joc putin iar pe langa pizza am incercat briose pizza ,numai bune langa un pahar de iaurt dimineata pentru micul dejun sau de ce nu pentru masa de seara....bineinteles ca pe langa ,cu gandul la painea lui Ruxy,am invartit un bastonas cu cereale si masline verzi si o bulcuta cu nuca ......si sa va spui:

 

INGREDIENTE

  • 500gr faina alba
  • 500 gr faina integrala(neagra)
  • 500 ml lapte
  • o lingura de drojdie uscata
  • o lingura zahar
  • o lingurita de sare
  • 100 ml ulei de masline

            Pentru umplutura:

  • o cutie de porumb fiert
  • o cutie  de ton 400 gr
  • masline verzi
  • pasta de tomate+o lingura zahar+sare+oregano+menta+un catel usturoi+apa calda=sos
  • branza pentru pizza
  • o lingura nuca macinata -pentru o bulcuta
  • o lingura muesli +masline verzi( cateva)-pentru bastonas
  • o lingura miere de albine+2 linguri apa pentru uns bulcuta si bastonasul

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Micul marele dejun:

Amestecam bine cele doua feluri de faina .Intr-un castronel facem maiaua din drojdie ,zahar,putin lapte cald si putina faina ,acoperim si lasam sa creasca.Facem o gropita in faina si turnam maiaua adaugam sarea si lapte cald usor ,usor pana obtinem un aluat putin lipicios ,sa nu fie tare ,pe care il desprindem de pe maini si castron cu uleiul de masline.Bubuim de cateva ori aluatul la modul cel mai serios in castron ,ajuta la crescut.Punem folie de plastic peste castron si lasam la crescut pana isi dubleaza volumul.


Intre timp ne ocupam de sos punem 2 linguri ulei intr-o tigaie inalta desfacem pasta de tomate(cam 3 sferturi de cutie ) cu niscai apa calda si o punem sa fiarba adaugam zaharul si celelate ingrediente lasam sa scada la foc mic .


Cand aluatul este gata il facem bilute cat intra in pumn pe masa infaina din care vom intinde foi subtiri pe care punem sos ,ton,porumb,branza si masline ;foile eu le fac mari cat fundul unei farfurii ca sa nu aud moftorosii dimineata ,,e prea mare,,;dupa ce dam la cuptor si e rumenica se scot pe gratar se lasa la racit se pun in pungute de sandwich si la congelator cu 'mnealor ,gata pentru zile moftoroase ,pentruca la pizza nu se spune,, nu ,,niciodata.Mi-au iesit cam 17 bucati.Acum bulcuta cu nuca ,practic asta am facut prima data ca sa aiba timp sa creasca ,facem foaie presaram nuca o rulam si o framantam din nou ii dam forma o punem in tava si nu o deranjam cam o ora.La fel procedam si cu bastonasul intindem foaie ovala presaram muesli+masline verzi taiate marunt,rulam si strangem cu mana pana iese tot aerul dinnauntru si astfel dublam si lungimea bastonului ,il indoim din mijloc il rasucim si la fel il asezam in tava la odihnit timp de o ora.Dam la cuptor apoi 180 grade cuptorul deja incalzit de la pizza,pana se rumenesc le ungem cu mierea de albine desfacuta cu cele 2 linguri de apa calda si dam din nou in cuptor 15 minute.


Briosele de pizza : se intinde foie punem foarte putin sos pe ea ,ton ,porumb si masline daca doriti ,rulam foaia si o facem spirala o asezam in forma de briosa si se lasa la crescut pana isi dubleaza volumul(eu am lasat impreuna cu bulcuta si bastonasul) dam la cuptor 180 grade.Cand s-au rumenit le ungem cu sos de pizza si le mai dam 15 minute.Scoatem pe gratar acoperim cu un prosop si lasam sa se raceasca.Va doresc pofta buna!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Micul marele dejun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Fierbator Style White

- 13 %
299.99 lei
259.99 lei

Panini Maker Large

- 13 %
389.99 lei
339.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (36)

aziz 1

02.10.2011, 10:09

bun rau bei lau

Cris2711 1

03.10.2011, 18:11

ce mic dejun bogat

aziz 1

04.10.2011, 13:50

cris

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Evantai cu legume
  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Paine de casa bio