Midii cu paste si ciuperci

de papabundetot in Fructe de mare, 2 Mar 2014 | 3273 vizualizari

 

Cred ca am mai spus,insa…nu ma deranjeaza sa repet faptul ca midiile,crevetii si inca cateva alimente sunt ceea ce as putea manca zi de zi fara sa ma plictisesc sau sa imi diaplaca vreodata.Desi nu pot spune ca sunt o mare gurmanda,eu mananc destul de putin,am cateva alimente pe care le mananc cu mare drag si midiile cu siguranta sunt printre ele :)

Este si un preparat usor,care poate fi gatit de orice persoana chiar si de cei mai putin experminetati.

 

INGREDIENTE

  • Am folosit pentru midii:
  • 500 gr carne de midii
  • 1 catel de usturoi
  • 1 cana vin rose
  • zeama de la jumatate de lamaie
  • sare roz de Himalaya
  • ulei
  • Pentru paste:
  • 400 gr paste Barilla
  • sare
  • 1 catel de usturoi
  • turmenic,
  • harissa
  • 500 gr ciuperci proaspete
  • ulei
  • coriandru verde uscat
  • 400 ml smantana
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii cu paste si ciuperci:

Intr-o craticioara am pus putin ulei,apoi am adaugat usturoiul taiat marunt,am pus apoi midiile spalate si scurse bine de apa,zeama de lamaie,am amestecat putin,apoi am adaugat si vinul,am pus un capac pe oala si am lasat sa fiarba 3-4 minute,apoi am oprit focul.



Pastele: am pus o oala mare cu apa si sare la foc,cand apa a inceput sa clocoteasca,am adaugat pastele pe care le-am fiert cu aproximativ 1 minut si jumatate mai putin decat era indicat pe ambalaj,apoi le-am scurs bine de apa.



Intr-o tigaie am pus putin ulei de rapita,am adaugat usturoiul taiat marunt,harissa,turmenicul,putina sare si apoi ciupercile pe care le-am lasat la foc mediu sa se gateasca bine.Dupa ce ciupercile s-au gatit am adaugat peste ele pastele scurse de apa si 400 ml smantana,am amestecat usor si la final am adaugat o mana de coriandru verde uscat.



Am servit pastele cu ciuperci cu delicioasa carne de midii gatite in vin…un deliciu,garantat!



Pofta mare!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Midii cu paste si ciuperci" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

ilinca_rox 1

02.03.2014, 21:18

tiby 1

02.03.2014, 21:35

_Alina_ 1

03.03.2014, 11:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura desteapta

de oanapl 5

ieri la 21:50

Prăjitură cu cremă de brânză

de oanapl 5

ieri la 21:42

Supă cremă de cartofi cu fructe de mare

ieri la 20:41

Tiramisu

de ancutsa 5

ieri la 20:11

Salata cu dovlecei la gratar si ton

de Rocsi 9

ieri la 19:48

RETETA RECOMANDATA
Orez cu creveti si sofran