Creveti cu usturoi

de Ina in Fructe de mare, 9 Mai 2016 | 10615 vizualizari

 

Este prima data cand gatesc si mananc creveti.  Exact: pana acum n-am mancat creveti :P 
Am ales sa urmez ( nu intru totul ) o reteta a Sylviei si pot spune ca mie mi-au placut, am mancat chiar prea multi, incat mi-am luat si-un Colebil :))) ( Bine, am stins si cu 100 ml vin , dupa :))))  )
Costel n-a fost incantat deloc, nu i-a placut textura crevetilor la masticatie :)) si-a zis sa nu mai fac :P 
Oricum, si eu cred ca este o mancare mult prea scumpa pentru satisfactia oferita :)

 

INGREDIENTE

  • 300 g creveti decorticati, congelati
  • 2 fire de usturoi verde
  • 4 linguri de coniac,
  • 50ml ulei de masline extra virgin,
  • busuioc,
  • suc de lamaie,
  • sare,
  • piper,
  • boia dulce
Portii: 3
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Creveti cu usturoi:

Incingem uleiul la foc mic, adaugam usturoiul tocat si calim usor pana ce usturoiul incepe sa se inmoaie. Marim usor flacara si punem crevetii, presaram sare, piper si boia, stropim cu suc de lamaie si coniac .

Amestecam cu grija cu o spatula si gatim crevetii maxim 3-4 minute, pana ce se fac roz-portocalii. 

Scoatem pe farfurie si presaram busuioc maruntit. 

Servim alaturi de paste, sosuri sau simplu, pe bucati de paine prajita. 

TIPS-URI

1

Crevetii se gatesc in 3-4 minute si nu mai mult, pentru a-si mentine textura si aroma.

Daca ti-a placut reteta noastra "Creveti cu usturoi" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Creveti in bere neagra