Midii in stil italian

de Cocktail_of_Senses in Fructe de mare, 9 Mar 2014 | 5665 vizualizari

 

Acest weekend a fost in mod cert o desfatare a papilelor gustative in stil italian. Astazi am incheiat ziua cu midii in stil italian, sau supa di cozze. Bineinteles, italienii au o multime de modalitati de preparare a midiilor, aceasta fiind doar una dintre ele, dar cu singuranta printre cele mai delicioase!

 

INGREDIENTE

  • 500 g midii proaspete (eu le-am luat de la Carrefour)
  • 5 catei de usturoi
  • o conserva de rosii de calitate (eu am folosit de la Heinz)
  • optional putin sos sweet chilli
  • zeama de la o jumatate de lamaie-
  • 60 ml vin alb demisec
  • o legatura de patrunjel
  • putin chilli uscat pisat
  • 2-3 linguri ulei de masline
  • o bagheta paine integrala
  • sare de mare
  • piper
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in stil italian:

Mai intai de toate trebuie sa curatati foarte bine midiile sub jetul de apa cu un burete de sarma. Veti observa ca unele dintre ele au un fel de matase pe care trebuie sa o inlaturati. Midiile care sunt deschise inseamna ca sunt moarte si trebuie sa le inlaturati pentru ca nu doriti sa le consumati.

Pentru acest preparat am folosit minunata oala de la Multicooker, dar bineinteles puteti folosi si o tigaie adanca, desi aromele se pastreaza mult mai bine in Multicooker.

Puneti in oala cateva linguri de ulei de masline si cateii de usturoi striviti cu lama de la cutit. Atentie, pentru a nu se arde usturoiul adaugati-l in oala odata cu uleiul si caliti la foc mic.

Cand usturoiul incepe sa capate culoara adaugati sosul de rosii si sosul chilli. Adaugati apoi midiile si putin chilli. Dupa un minut turnati si vinul.

Am inchis apoi capacul si am mai lasat inca 3 minute. Nu lasati midiile mai mult de 3 minute, intrucat au carnea foarte frageda! Midiile inchise le puteti inlatura in acest stadiu.

Dupa ce s-au scurs cele 3 minute adaugati zeama de la o jumatate de lamaie si patrunjelul tocat nu foarte marunt.

Incalziti o tigaie cu gratar, iar cand aceasta este bine incinsa trageti pe o parte si pe cealalta, timp de 1-2 minute, feliile de paine pana devin putin crocante in exterior. Le puteti introduce si in cuptor si le puteti stropi cu putin ulei de masline. Eu am ales varianta mai light. :)

Intenstitatea aromelor face din acest preparat o delicatesa care trebuie incercata nu doar cand ajungeti in Italia. Acum este mult mai usor cu Philips Multicooker!

Gasiti mai multe poze si retete aici: http://cocktailofsenses.wordpress.com/

O seara frumoasa va doresc!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in stil italian" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

elucubratiiculinare 1

10.03.2014, 19:42

sunt innebunita dupa ele

Cocktail_of_Senses 1

10.03.2014, 20:22

Va multumesc!!

_Alina_ 1

11.03.2014, 09:46

Minunate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Hotdog de casa

de Rocsi 9

ieri la 19:49

Fursecuri americane cu bucati de ciocolata reteta de Chocolate Chip Cookies

ieri la 14:47

Prajitura Red Velvet un desert elegant si delicios

ieri la 14:40

Reteta de hribi cu smantana cu usturoi, absolut delicioasa

pe 14.06 la 23:01

TOP
utilizatori

 Merisor

1100 puncte

Caty

1096 puncte

Rocsi

511 puncte

Valclaudia

300 puncte

RODIMUR

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola

Răsfață-te cu o salată fresh și sofisticată, combinând nectarine caramelizate, brânză gorgonzola și... citeste mai mult

Salată cu nectarine caramelizate și brânză gorgonzola
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
citeste mai mult
Cum să recunoști un ulei de măsline de calitate
RETETA RECOMANDATA
Paella cu creveti si mazare