Midii la tigaie in sos de vin alb

de amalia01 in Fructe de mare, 8 Noi 2017 | 6921 vizualizari

 

 
Recunosc: nu sunt mare amatoare de fructe de mare, insa sunt zile in care imi place sa risc...in bucatarie, normal! Si nu mica mi-a fost uimirea sa constat ca sunt bune si toata familia le-a savurat cu placere ( evident ca micuta nu a stiut ce sunt la inceput...).

 

INGREDIENTE

  • 500 g midii congelate
  • 100 g unt
  • sare
  • piper alb
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
  • 3 frunze de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii la tigaie in sos de vin alb:

Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute.


Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat cubulete si il lasi la foc mic sa se topeasca. Cand untul este topit, rastorni midiile, adaugi un praf de sare si piper alb proaspat macinat (dupa gust) si lasi la foc mic sa se inabuse, cca. 45 de minute. Iei capacul si adaugi usturoiul pisat si vinul, amestecand incet. Lasi sa fiarba la foc moale, amestecand din cand in cand, pana scade vinul.


Servesti cald, cu patrunjel verde tocat deasupra.


Sa aveti pofta!


 

TIPS-URI

1

eu am folosit piper alb pentru ca mi s-a parut mai aromat;

2

in ceea ce priveste vinul, am invatat ca la mancare se foloseste intotdeauna cel sec, pentru a nu-i schimba gustul. 

3

daca vrei poti sa renunti la Maggi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii la tigaie in sos de vin alb" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 10 %
239.99 lei
215.99 lei

Crockpot Express

- 20 %
999.99 lei
799.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (4)

Rahela Velicu 1

08.11.2017, 22:58

dantes 1

10.11.2017, 06:22

abstract01 1

14.05.2019, 22:07

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

Rocsi

4153 puncte

mihaelar63

3228 puncte

mirela0911

3166 puncte

 Adi

3000 puncte

Constelatialeu

2333 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi ca cei prajiti

ieri la 22:02

Ciorba de cartofi

ieri la 19:26

Tochitura de purcel, cu cartofi natur

de RODIMUR 5

ieri la 18:11

Aperitiv oua umplute cu pate de ton

ieri la 09:38

RETETA RECOMANDATA
Paella cu pui si fructe de mare