Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

de amalia01 in Fructe de mare, 8 Noi 2017 | 34589 vizualizari

 

Recunosc: nu sunt mare amatoare de retete de fructe de mare, insa sunt zile in care imi place sa risc, in bucatarie, normal! Si nu mica mi-a fost uimirea sa constat ca reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi a iesit grozav si sunt atat de bune, incat toata familia le-a savurat cu placere (evident ca micuta nu a stiut ce sunt la inceput...).

 

INGREDIENTE

Ingrediente Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

  • 500 g midii congelate
  • 100 g unt
  • sare
  • piper alb
  • 4 catei de usturoi
  • 200 ml vin alb sec
  • 2 lgt Maggi Secretul Gustului Intensavor Legume
  • 3 frunze de patrunjel
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi:

Preparare Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi

Midiile le lasi la decongelat, presari Maggi si lasi asa cca 30 minute.

Intr-o tigaie antiaderenta, pui untul taiat cubulete si il lasi la foc mic sa se topeasca. Cand untul este topit, rastorni midiile, adaugi un praf de sare si piper alb proaspat macinat (dupa gust) si lasi la foc mic sa se inabuse, cca. 45 de minute. Iei capacul si adaugi usturoiul pisat si vinul, amestecand incet. Lasi sa fiarba la foc moale, amestecand din cand in cand, pana scade vinul.

Servesti cald, cu patrunjel verde tocat deasupra. 

Sa aveti pofta!  

Alte retete delicioase cu fructe de mare, gasesti si aici - Scoici, surimi si peste in sos de vin sau aici - Orez cu fructe de mare

Pe mine m-ar tenta rau reteta aceasta - Creveti cu ghimbir si usturoi (reteta video)

TIPS-URI

1

eu am folosit piper alb pentru ca mi s-a parut mai aromat;

2

in ceea ce priveste vinul, am invatat ca la mancare se foloseste intotdeauna cel sec, pentru a nu-i schimba gustul. 

3

daca vrei poti sa renunti la Maggi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Reteta de midii la tigaie in sos de vin alb si usturoi" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Creveti cu midii si orez