Orez cu fructe de mare

de Sylvia in Bucatarasi celebri, 13 Noi 2010 | 16536 vizualizari

 

Fac destul de des si reteta variaza subtil, mereu mai adaug cate ceva in plus, mai apare o noua aroma sau leguma in plus. Imi place pentru ca este o mancare lejera, aromata si care nu m-a dezamagit niciodata.

 

INGREDIENTE

Avem nevoie de

  • 150 grame de orez cu un format lung si care nu se lipeste de preferinta,
  • o ceapa mica echalote,
  • 2 catei de usturoi,
  • o lingura de pasta de ardei rosu,
  • 2 tije subtiri de telina,
  • o lingura de ulei de masline,
  • 50 ml vin alb,
  • fructe de mare ( ce aveti – eu am pus de data asta scoici decorticate; crevet si  inele de calamar ) . 
  • In plus sare, putin piper proaspat macinat,
  • un varf de cutit de pasta de ardei iute,
  • putina pudra de ghimbir si un varf de cutit de curcuma,
  • coriandu la final.
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Orez cu fructe de mare:

Pregatim fructele de mare cam asta e cantitatea care am pus-o eu la 150 grame de orez.


Intr-o tigaie mai adanca am pus uleiul de masline si am adaugat ceapa tocata fin, usturoiul si tija de telina. A urmat imediat orezul si dupa ce l-am lasat putin sa se caleasca am adaugat vinul alb si pasta de ardei rosu.


Amestecam bine si adaugam condimentele si 100 ml de apa. Lasam sa fiarba la foc mic ( orezul meu avea 15 minute timp de fierbere ) pana mai sunt 10 minute ca timp de fierbere pentru orez. Adaugam apoi inelele de calamar si mai lasam 5 minute la fiert, adaugad apa daca trebuie. Cu 5 minute inainte de final adaugam si crevetii si apoi la un minut diferenta scoicile. Puteti si sa preparati fructele de mare separat si sa le adaugati gata facute dar mie imi plac fierte in orez penru ca dau un gust mult mai puternic. Spre final mai adaugam ghimbir, putina curcuma a prinda culoare si putina paste de ardei iute in functie de gust si lasam sa scada bine apa .


Este o mancare aromata si satioasa, usor picanta varianta mea cu pasta de ardei iute care o sa va placa cu siguranta daca iubiti fructele de mare.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Orez cu fructe de mare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 37 %
269.99 lei
169.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (12)

elena1988 1

12.02.2011, 07:00

adry88 1

08.05.2011, 11:08

Panacris 1

06.08.2012, 14:40

Super reteta!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

6780 puncte

Constelatialeu

6020 puncte

RODIMUR

5680 puncte

mihaelar63

5600 puncte

 Adi

4000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert branzoaice
  • 04

    MA

  • 05

    MI

  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

RETETA RECOMANDATA
Pui Tikka Masala