Miel de Pasti

de mihaelar63 in Oaie, 4 Mai 2016 | 1763 vizualizari

 

In fiecare an avem cativa prieteni care stiu ca la mine  de Pasti se mananca un miel gustos.  Cu mic cu mare impachetam tava cu mielut si a doua zi ne destindem in aer curat ,la gradina . Zis si facut  dar idei nu prea aveam. Un singur lucru este clar:   un miel marinat este perfect degustat . Reteta s-a conturat pe parcurs iar friptura picanta si aromata, a primit laude.
"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg miel [ o jumatate ]

Marinata :

  • 2 fire usturui verde
  • 2 pahare vin rosu
  • 2 lingurite oregano uscat grcesc
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 lingurita pudra nucsoara
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boia afumata

Untura de porc pentru prajit

  • 3 cepe rosii
  • 2 lingurita pasta iute de ardei rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 150 gr slanina afumata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel de Pasti:


  1. Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat carnea bucati mai mari Dupa ce am condimentat am portionat bucatile mai mici.

  2. Portionata carnea se patrunde mai usor cu aromele mirodeniilor . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane la masa.

  3. Peste carne am presarat ingredientele indicate la marinata si am masat cu ele bucatile de carne .

  4. Am turnat deasupra vinul rosu si am pus vasul la frigider pentru 24 ore . Din cand in cand am intors carnea in asa fel incat sa ajunga fiecare bucata in vin.

  5. Am scos bucatile de carne si le-am pus intr-o tava mare . Am curatat 3 cepe rosii si le-am taiat rondele.

  6. In acest moment am observat ca intru in criza de timp si mi-am amintit ca am vazut unii chefi vestiti ca prajesc carnea in tigaie si abia apoi o pun la cuptor.

  7. Am scos bucatile de miel si le-am scurs de lichidul de la marinare[ pe care l-am pastrat ] .

  8. Am prajit carnea in untura proaspata de porc incinsa .Mielul a capatat rapid o frumoasa culoare rosiatica .

  9. Am transferat bucatile de carne in tava cu ceapa rosie si zeama de la marinare. Am sarat putin si am distribuit si pasta de ardei iute .

  10. Am presarat deasupra slaninuta afumata taiata marunt . Am mai adugat un pahar cu vin rosu si am dat la cuptor timp de o ora .

  11. Am impachetat tava in folie de aluminiu iar la gradina am incalzit pe gratar friptura .

  12. la servire am decorat cu patrunjel verde codite taiate de usturoi verde si rosii cherry.

  13. Am servit friptura de miel cu castraveciori murati in saramura.

  14. Pofta buna !!!

 

TIPS-URI

1

La friptura de miel merge bine un pahar de vin . Preferabil rosu sau Roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

VI 1

14.04.2017, 09:21

dantes 1

14.04.2017, 09:28

Super!

Catalina L 1

14.04.2017, 12:03

Mama mia chiar foarte bun

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Friptura de miel la cuptor