Miel de Pasti

de mihaelar63 in Oaie, 4 Mai 2016 | 634 vizualizari

 

In fiecare an avem cativa prieteni care stiu ca la mine  de Pasti se mananca un miel gustos.  Cu mic cu mare impachetam tava cu mielut si a doua zi ne destindem in aer curat ,la gradina . Zis si facut  dar idei nu prea aveam. Un singur lucru este clar:   un miel marinat este perfect degustat . Reteta s-a conturat pe parcurs iar friptura picanta si aromata, a primit laude.


"Retete de Pasti"

 

INGREDIENTE

  • 3.5 kg miel [ o jumatate ]

Marinata :

  • 2 fire usturui verde
  • 2 pahare vin rosu
  • 2 lingurite oregano uscat grcesc
  • 2 lingurite sare
  • 2 lingurite pudra ghimbir
  • 1 lingurita pudra scortisoara
  • 1 lingurita pudra nucsoara
  • 1 lingurita pudra usturoi
  • 1 lingurita boabe piper
  • 1 lingurita boia afumata

Untura de porc pentru prajit

  • 3 cepe rosii
  • 2 lingurita pasta iute de ardei rosii
  • 1 pahar vin rosu
  • 150 gr slanina afumata
Portii: 6
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel de Pasti:

  1. Carnea de miel se spala cu mare atentie . Intial am lasat  carnea bucati mai mari  Dupa ce am condimentat am portionat bucatile  mai mici.
  2. Portionata carnea se patrunde mai usor cu  aromele mirodeniilor  . In plus se serveste mai usor cand sunt mai multe persoane la masa.
  3. Peste carne am presarat ingredientele indicate la marinata si am masat cu ele bucatile de carne .
  4. Am turnat deasupra vinul rosu si am pus vasul la frigider pentru 24 ore . Din cand in cand am intors carnea in asa fel incat sa ajunga fiecare bucata in vin.
  5. Am scos bucatile de carne si le-am pus intr-o tava mare . Am curatat 3 cepe rosii si le-am taiat rondele.
  6. In acest moment am  observat ca intru in criza de timp si mi-am amintit ca am vazut unii chefi vestiti ca prajesc carnea in tigaie si abia apoi o pun la cuptor.
  7. Am scos bucatile de miel si le-am scurs de lichidul de la marinare[ pe care l-am pastrat ] .
  8. Am prajit carnea in untura proaspata de porc incinsa .Mielul a capatat rapid o frumoasa culoare rosiatica .
  9. Am transferat bucatile de carne in tava cu ceapa rosie si zeama de la marinare. Am sarat putin si am distribuit si pasta de ardei iute .
  10. Am presarat deasupra slaninuta afumata taiata marunt . Am mai adugat un pahar cu vin rosu si am dat la cuptor timp de  o ora .
  11. Am impachetat tava in folie de aluminiu iar la gradina am incalzit pe gratar friptura .
  12. la servire am decorat cu patrunjel verde codite taiate de usturoi verde si rosii cherry.
  13.  Am servit   friptura de miel cu castraveciori murati in saramura.
  14.  Pofta buna !!!
 

TIPS-URI

1

La friptura de miel merge bine un pahar de vin . Preferabil rosu sau Roze .

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel de Pasti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Miel de Pasti-0
Miel de Pasti-1
Miel de Pasti-2
Miel de Pasti-3
Miel de Pasti-4
Miel de Pasti-5
Miel de Pasti-6
Miel de Pasti-7
Miel de Pasti-8
Miel de Pasti-9
Miel de Pasti-10
Miel de Pasti-11
Miel de Pasti-12
Miel de Pasti-13
Miel de Pasti-14
Miel de Pasti-15
Miel de Pasti-16
Miel de Pasti-17
Miel de Pasti-18
Miel de Pasti-19
Miel de Pasti-20
Miel de Pasti-21

COMENTARII (17)

mihaelar63

mihaelar63 1

09.05.2016, 22:19

Mimi , ma bucur ca-ti place !!!

mihaelar63

mihaelar63 1

09.05.2016, 22:20

Delia cu mare drag >;D<

mihaelar63

mihaelar63 1

09.05.2016, 22:20

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Chec savarina cu frisca si capsuni
  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

  • 22

    D

  • 23

    L

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!