Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2013 | 812 vizualizari

 

Pentru acest preparat, sarcinile au fost împărțite între mine și prietenul meu, în sensul că el a pregătit carnea, iar eu mazărea.

 

INGREDIENTE

Pentru miel:

  • 2 secțiuni de coaste de miel cu puțină grăsime
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri pesmet
  • 2 crenguțe proaspete de rozmarin fără tulpină
  • 2 crenguțe proaspete de cimbru fără tulpină
  • 4 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare/ piper

Pentru mazăre:

  • 240 grame mazăre conservată, fără apă
  • 10 grame unt la temperatura camerei
  • 4 tulpini mentă proaspătă
  • sare
  • ulei de măsline infuzat cu lămâie sau ulei de măsline şi 1 lingură suc proaspăt de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată:

Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și piperează.

Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se așează bucățile de miel. Se prăjesc pe toate părțile până prind puțină culoare. 

Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute. 

Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează pesmetul împreună cu rozmarinul, cimbrul, busuiocul, parmezanul și uleiul de măsline. Se adaugă puțină sare și puțin piper. 

Se scot coastele din cuptor și se ung cu muștar, apoi se îmbracă în mixul de ierburi pregătit anterior.

Se introduc înapoi în cuptor până când crusta prinde culoare. Se scot şi se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se taie în funcție de preferințe.

Pentru mazăre, se încălzesc untul și uleiul infuzat într-o tigaie și când untul nu mai face spumă se adaugă mazărea. Se călește la foc mare până când aproape nu mai are lichid. Se adaugă frunzele de mentă și sarea și se mai gătește până când tot lichidul s-a evaporat. Se oprește focul și se acoperă tigaia. Se lasă la infuzat 10 minute.

Se servește carnea de miel împreună cu mazărea mentolată.

 

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată-0
Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată-1
Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată-2
Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată-3

COMENTARII (22)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

22.01.2013, 22:51

Buna treaba ai facut aici

ANNA_46

ANNA_46 1

23.01.2013, 00:15

Super buna carnita

_Alina_

_Alina_ 1

23.01.2013, 08:57

Arata fantastic!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!