Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată

de Satisfyyourcravings in Mancaruri cu carne, 22 Ian 2013 | 907 vizualizari

 

Pentru acest preparat, sarcinile au fost împărțite între mine și prietenul meu, în sensul că el a pregătit carnea, iar eu mazărea.

 

INGREDIENTE

Pentru miel:

  • 2 secțiuni de coaste de miel cu puțină grăsime
  • 2 linguri muștar Dijon
  • 2 linguri parmezan ras
  • 3 linguri pesmet
  • 2 crenguțe proaspete de rozmarin fără tulpină
  • 2 crenguțe proaspete de cimbru fără tulpină
  • 4 frunze de busuioc proaspăt
  • 2 lingurițe ulei de măsline
  • sare/ piper

Pentru mazăre:

  • 240 grame mazăre conservată, fără apă
  • 10 grame unt la temperatura camerei
  • 4 tulpini mentă proaspătă
  • sare
  • ulei de măsline infuzat cu lămâie sau ulei de măsline şi 1 lingură suc proaspăt de lămâie
Portii: 2
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată:

Carnea de miel se aduce la temperatura camerei. Se crestează grăsimea prin tăieturi diagonale de la stânga la dreapta şi vice versa pentru a forma un model de grilaj. Se sărează și piperează.


Într-o tigaie, se încălzește puțin ulei de măsline și se așează bucățile de miel. Se prăjesc pe toate părțile până prind puțină culoare.


Se introduc în cuptorul preîncălzit la 220 de grade pentru 10-15 minute.


Cu ajutorul unui robot de bucătărie, se mixează pesmetul împreună cu rozmarinul, cimbrul, busuiocul, parmezanul și uleiul de măsline. Se adaugă puțină sare și puțin piper.


Se scot coastele din cuptor și se ung cu muștar, apoi se îmbracă în mixul de ierburi pregătit anterior.


Se introduc înapoi în cuptor până când crusta prinde culoare. Se scot şi se lasă la odihnit 10-15 minute, apoi se taie în funcție de preferințe.


Pentru mazăre, se încălzesc untul și uleiul infuzat într-o tigaie și când untul nu mai face spumă se adaugă mazărea. Se călește la foc mare până când aproape nu mai are lichid. Se adaugă frunzele de mentă și sarea și se mai gătește până când tot lichidul s-a evaporat. Se oprește focul și se acoperă tigaia. Se lasă la infuzat 10 minute.


Se servește carnea de miel împreună cu mazărea mentolată.


 
Daca ti-a placut reteta noastra "Miel în crustă de ierburi cu mazăre mentolată" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania Breville Romania DirtDevil Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (22)

Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii 1

22.01.2013, 22:51

Buna treaba ai facut aici

ANNA_46 1

23.01.2013, 00:15

Super buna carnita

_Alina_ 1

23.01.2013, 08:57

Arata fantastic!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Lau

Lau 9

13340 puncte

oanapl

9380 puncte

Rocsi

5980 puncte

vasimur

4160 puncte

mirela0911

4100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tarta cu branzeturi grecesti
  • 13

    L

  • 14

    MA

  • 15

    MI

  • 16

    J

  • 17

    V

  • 18

    S

  • 19

    D

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Black Friday Oster Romania
RETETA RECOMANDATA
Chiftelute arabesti-Daoud Pasha.