Milkshake de piersici si banane

de vasimur in Bauturi, 22 Iun 2018 | 3665 vizualizari

 

Piersicile sunt niște fructe gustoase și zemoase ce conțin o mulțime de vitamine și minerale care ajută la menținerea echilibrului nervos, energizează și hidratează organismul, întăresc imunitatea, reglează funcțiile hepatice și intestinale. Ele aduc nenumarate beneficii pentru sănătate, fiind considerate "fructele longevității". Sunt pline de nutrienți și antioxidanți care ajută în lupta contra obezității, a cancerului sau a răcelilor și infecțiilor.
Acest milkshake este foarte energizant și parfumat. Trebuie însă să-l serviți imediat după ce l-ați făcut! Eventual puteți să țineți fructele 1-2 ore la frigider sau cel mult 1/2 oră în congelator, înainte de a-l pregătit, dacă vreți să vă și răcorească nu doar să vă vitaminizeze și să vă dea și multă energie. Este o băutură ideală, în orice moment al zilei!
Ce beneficii aduce organismului această combinație de fructe? 
* Piersicile sunt bogate în beta caroten care ajută să îți menții vederea sănătoasă, vitamina B cu efecte asemnătoare serotoninei, numită și "hormonul fericirii", fibre, vitamina C,  compuși fenolici și carotenoizi, ce te ajută să lupți împotriva diferitelor tipuri de cancer, cum ar fi cel de sân, de plămâni sau de colon.
* Bananele combat retenția apei în organism, protejează sănătatea oaselor, scad tensiunea arterială, reglează tranzitul intestinal și luptă împotriva cancerului. Sunt bogate în vitamine din complexul B, vitamina A, C, magneziu și potasiu.
* Laptele conține nouă nutrienți esențiali: calciu, proteine, potasiu, fosfor, vitamina D, vitamina B12, vitamina A, riboflavine, niacina.

 

INGREDIENTE

  • 1 banană
  • 2 piersici
  • 1 pahar cu lapte dulce
  • 1 linguriță miere de albine (opțional)
Portii: 1
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Milkshake de piersici si banane:

Decojim banana și o tăiem bucățele, nu prea mari. Îndepărtăm sâmburele și coaja piersicilor și le tăiem tot bucățele mai mici. Fructele astfel pregătite, le punem în congelator, cel mult 15 minute, dacă nu cumva sunt deja reci, din frigider. Nu am dorit ca să înghețe fructele pentru ca să nu-și schimbe culoarea!

Mixăm fructele (banana și piersicile) împreună până ce conținutul devine cremos. În acest moment adăugăm laptele și mixăm foarte puțin. Dacă îl dorim mai dulce, putem să adăugăm și o linguriță cu miere de albine atunci când mixăm fructele, însă niciodată zahăr. Turnăm conținutul într-un pahar și punem eventual și un cub de gheață.

Vă recomand să-l beți cât încă este rece! Sănătate la pahar!

TIPS-URI

1

Puteți îndulci acest milkshake, cu o linguriță de miere care aduce un plus de energie organismului, ajutând la fixarea calciului în oase și la întărirea sistemului imunitar, însă niciodată cu zahăr!

2

Puteți folosi și lapte de soia, de migdale sau lapte de cocos, după preferință.

3

Mixați fructele împreună, iar pentru un milkshake reușit, adăugați laptele, la sfârșit!

4

Puteți să adăugați cuburi de gheață, dacă doriți ca băutura să fie mai rece!

Daca ti-a placut reteta noastra "Milkshake de piersici si banane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Sangria - reteta de baza