Minciunele( cirighele)

de Sidy in Dulciuri, 11 Sep 2011 | 26469 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg faina
  • 3 oua
  • 300 ml smantana
  • 200 ml lapte
  • 200 g zahar
  • coaja de la o lamaie
  • 1 plic praf de copt
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 lingurita rasa sare
  • ulei pentru copt
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele( cirighele):

Punem intr-un bol faina amestecata cu praful de copt, zaharul, ouale, coaja de lamaie , sarea, zaharul vanilat si amestecam bine de tot.

Adaugam treptat smantana si apoi laptele caldut.

Framantam aluatul cam 15 minute, il acoperim si il lasam sa se odihneasca la cald alte 15 minute( desi nu are drojdie)

Intindem apoi aluatul pe o suprafata data cu faina si taiem romburi cu ajutorul unui pinten, asa ca in imagine. In mijlocul rombului facem cate o fanta tot cu pintenul , pe unde vom scoate unul din capete.

Dupa ce am terminat cu toate minciunelele de facut, punem uleiul la incins si coacem minciunelele pe ambele parti.

Le scoatem pe un servet absorbant si apoi pot fi asezate pe farfurie.



Pofta mare !

 

TIPS-URI

1

Daca doriti le puteti pudra cu zahat praf amestecat cu zahar vanilat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele( cirighele)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Kuvings Romania Crockpot Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Breville Romania Ozen Romania
Kuvings Romania Crockpot Romania Breville Romania Babyliss Romania DirtDevil Romania Ozen Romania

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (21)

soryna1981 1

19.09.2011, 11:33

Buna Sidy, spune-mi te rog aluatul dupa framantare cum tre sa aiba consistenta, nu stiu daca poti acum sa-mi rasp imeiat deoarece sunt cu aluatul in castron deja framantat, dar este lipicios.....desii am pus toate ingredientele stas cum le-ai spus, dar ma tem sa nu fie ceva ce nu stiu.....spune-mi daca tre sa fie asa lipicios sau nu....si daca nu ce sa fac.... Multumesc.....

Miha 1

19.09.2011, 15:15

Soryna, parerea mea e ca mai poti adauga putina faina, daca aluatul e lipicios.
Chiar daca ai pus cat scria in reteta, e posibil sa trebuiasca putin mai mult. Depinde de tipul de faina folosit si de gradul de absorbtie al acesteia

soryna1981 1

19.09.2011, 16:17

Multumesc pt "interventie"....asa este m-am gandit ca sa pun mai multa faina, dar am zis ca, cine stie poate sa nu gresesc...evident ca nu puteam astepta un rasp prompt asa ca m-am apucat si am mai pus faina, deci la mine a intrat 1 kg si un sfert de faina....asa ca intr-adevar depinde cred ca de faina folosita.Ce pot spune ca desii am mai pus faina nu am putut face acele forme de triunghi intors de un colt.....se lipeau mai mereu....asa ca am taiat cu un pahar forma rotunda si cu un dop de plastic de sticla la mijloc....si am facut ca un cerc cu gaura.....si asa am fost sigura ca se coc si in mijloc...nemaifacand reteta aceasta(altele da,dar nu pe aceasta)nu am stiut daca ramane sau nu coca in mijloc, se mai intampla, asa ca nu am riscat si am facut cu"gaura"....dar cred totusi ca pt ca am pus faina in plus,mi-au iesit super si la gust si ca forma,aspect,dar parca sunt f putin gumate.....pufos-gumat....deci nici pufos...nici doar gumat....intre.....oricum succes Sidy pt retetele tale....

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

xana

10780 puncte

Constelatialeu

8670 puncte

mirela0911

8300 puncte

MotanLaOale

6070 puncte

RuxyRux

5270 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Fasole batuta
  • 19

    D

  • 20

    L

  • 21

    MA

  • 22

    MI

  • 23

    J

  • 24

    V

  • 25

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Placinta cu ton, ardei și masline

de oanapl 6

ieri la 23:43

Negresa de post cu nuci

ieri la 17:52

Cartofi la grill, cu spanac și usturoi

de RODIMUR 5

ieri la 17:43

Placinta impletita cu branza, pere și mere

de oanapl 6

ieri la 16:16

Salată de cartofi, cu ton și măsline

de RODIMUR 5

ieri la 15:47

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura Maria-Elena