Minciunele (Uscatale)

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Noi 2012 | 25743 vizualizari

 

De mult vreau sa le fac. Le-am facut dupa Jurcovan. Foarte bune au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 100ml smantana
  • 30g unt
  • 20ml rom
  • un praf de sare
  • Faina cat cuprinde (370g)
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele (Uscatale):

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune faina pana devine un aluat nelipicios.


Se framanta pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer.


Cand este gata (are basicute daca este taiat) si strange ca o bila si se pune intr-o falie sa nu se usuce 10 minute.


Dupa 10 minute se intinde in foaie subtire (2-3 mm) cu sucitorul pe masa infainata.


Se taie in fasii de 3-4 cm si in romburi de 8-10 cm.


Se face o taietura pe mijlocul fiecarui romb si se trece unul din capate prin ea formand un nod.


Dupa ce s-au pregatit toate sa prajesc in baie de ulei la foc potrivit.


Se scot pe hartie absorbanta.


Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.


Se pot consuma cu dulceata de orice fel, miere, sau simple cu zahar.


Pofta Buna!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele (Uscatale)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (45)

MotanLaOale 1

30.11.2012, 16:44

reisnaor_2006 1

24.03.2014, 20:11

deliciossss

MotanLaOale 1

24.03.2014, 20:50

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

6520 puncte

Lau

Lau 9

6410 puncte

Rocsi

6390 puncte

MotanLaOale

5270 puncte

Panacris

4290 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Pui cu sunca si mozzarella
  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Minciunele.....nevinovate dar gustoase