Minciunele (Uscatale)

de MotanLaOale in Prajituri, 24 Noi 2012 | 37442 vizualizari

 

De mult vreau sa le fac. Le-am facut dupa Jurcovan. Foarte bune au iesit!

 

INGREDIENTE

  • 1 ou intreg
  • 2 galbenusuri
  • 100ml smantana
  • 30g unt
  • 20ml rom
  • un praf de sare
  • Faina cat cuprinde (370g)
  • ulei pentru prajit
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele (Uscatale):

Se amesteca toate ingredientele intr-un castron si se pune faina pana devine un aluat nelipicios.

Se framanta pe masa indoindu-l mereu sub podul palmei de la margine spre mijloc, sa incorporeze cat mai mult aer.

Cand este gata (are basicute daca este taiat) si strange ca o bila si se pune intr-o falie sa nu se usuce 10 minute.

Dupa 10 minute se intinde in foaie subtire (2-3 mm) cu sucitorul pe masa infainata.

Se taie in fasii de 3-4 cm si in romburi de 8-10 cm.

Se face o taietura pe mijlocul fiecarui romb si se trece unul din capate prin ea formand un nod.

Dupa ce s-au pregatit toate sa prajesc in baie de ulei la foc potrivit.

Se scot pe hartie absorbanta.

Se pudreaza cu zahar pudra cu aroma de vanilie.

Se pot consuma cu dulceata de orice fel, miere, sau simple cu zahar.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele (Uscatale)" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci

Preparăm o rețetă de tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci.

citeste mai mult
Tartă cu pere, brânză gorgonzola și nuci
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Minciunele.....nevinovate dar gustoase