Coronita glazurata cu ciocolata

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Ian 2011 | 1953 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 3 oua,
  • 150 g de zahar,
  • 230 g faina,
  • 150 ml ulei,
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • 40 ml visinata.
  • Ingrediente pentru budinca de ciocolata:
  • 25 g cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri de zahar,
  • 170 ml lapte,
  • 2 linguri amidon (faina),
  • 80 g unt nesarat,
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
  • 1 + 1/2 linguri de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao,
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita glazurata cu ciocolata:

Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute.Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 2 pe orizontala si se pune budinca de ciocolata.


Budinca de ciocolata: Cele 3 galbenusuri le amestecam intr-o cratita cu amidon, cacao, zahar si lapte pe care il adaugam putin cate putin. Punem cratita pe foc si amestecam pana cand obtinem o crema consistenta ca o budinca.Luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca.Untul il faramam cu frurculita bine si il amestecam cu compozitia de crema-budinca pregatita peste care punem esenta de vanilie.


Glazura de ciocolata: Punem apa, zaharul si cacaoa sa se topeasca pe foc, amestecand continuu. Luam de pe foc si adaugam untul faramitat cu o furculita si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca inainte de a glazura coronita. Pe deasupra decoram cu bombonele colorate gen cip.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita glazurata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Ondulator Easy Curl

- 20 %
179.99 lei
143.99 lei

Perie cu aer cald 600W

- 20 %
279.99 lei
223.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

18.01.2011, 19:13

elena1988 1

18.01.2011, 19:44

am si eu forma dasta exact ca a ta, o sa fac si eu reteta ta

MIUTA 1

18.01.2011, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

mirela0911

11040 puncte

Rahela Velicu

9810 puncte

Constelatialeu

9520 puncte

Lau

Lau 9

9430 puncte

MotanLaOale

9050 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Dovlecei crocanti
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Bulinuta