Coronita glazurata cu ciocolata

de Lily_Musat in Prajituri, 18 Ian 2011 | 1745 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • 3 oua,
  • 150 g de zahar,
  • 230 g faina,
  • 150 ml ulei,
  • 1 lingurita de praf de copt,
  • 40 ml visinata.
  • Ingrediente pentru budinca de ciocolata:
  • 25 g cacao,
  • 3 galbenusuri,
  • 3 linguri de zahar,
  • 170 ml lapte,
  • 2 linguri amidon (faina),
  • 80 g unt nesarat,
  • esenta de vanilie.
  • Ingrediente pentru glazura de ciocolata:
  • 1 + 1/2 linguri de apa,
  • 4 linguri de zahar,
  • 2 linguri de cacao,
  • 50 g unt
Portii: 10
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Coronita glazurata cu ciocolata:

Blatul: Batem cu mixerul ouale si zaharul pana se face ca o crema. Adaugam uleiul putin cate putin, apoi adaugam visinata.Faina o amestecam cu praful de copt si o punem in compozitie. Amestecam bine. Ungem cu unt forma si o tapetam cu faina, dupa care turnam compozitia. Incingem cuptorul la 180 grade si coacem blatul cca 30 minute.Dupa ce se coace se lasa sa se raceasca bine in forma (ca sa nu se rupa blatul cand il scoatem) apoi se taie in 2 pe orizontala si se pune budinca de ciocolata.


Budinca de ciocolata: Cele 3 galbenusuri le amestecam intr-o cratita cu amidon, cacao, zahar si lapte pe care il adaugam putin cate putin. Punem cratita pe foc si amestecam pana cand obtinem o crema consistenta ca o budinca.Luam de pe foc crema si o lasam sa se raceasca.Untul il faramam cu frurculita bine si il amestecam cu compozitia de crema-budinca pregatita peste care punem esenta de vanilie.


Glazura de ciocolata: Punem apa, zaharul si cacaoa sa se topeasca pe foc, amestecand continuu. Luam de pe foc si adaugam untul faramitat cu o furculita si amestecam pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca inainte de a glazura coronita. Pe deasupra decoram cu bombonele colorate gen cip.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Coronita glazurata cu ciocolata" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Sandwich Maker

- 13 %
149.99 lei
129.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Rocsi 1

18.01.2011, 19:13

elena1988 1

18.01.2011, 19:44

am si eu forma dasta exact ca a ta, o sa fac si eu reteta ta

MIUTA 1

18.01.2011, 21:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

15690 puncte

anca_rm

7240 puncte

mihaelar63

5590 puncte

Rocsi

5000 puncte

Andreea Caroline

4400 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Dovlecei la borcan pentru iarna
  • 20

    J

  • 21

    V

  • 22

    S

  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Ciocolata de casa cu umplutura de bomboane Raffaello