Minciunele.....nevinovate dar gustoase

de diaconta in Prajituri, 19 Feb 2011 | 20752 vizualizari

 

Ce dor imi era de ele,mama ne facea mereu.Atat de simple dar atat de gustoase.Poate ale mele nu sunt chiar atat de bune ca si cele facute de mama,dar m-am straduit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte batut
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele.....nevinovate dar gustoase:

Se face un aluat din faina,unt,oua,zahar si lapte batut.Se adauga putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si aromele.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici lipicios.Se lasa la frigider pentru 2 ore.Se intinde o foaie destul de grosuta,apoi se taie forme clasice de minciunele sau alte forme care va trec prin minte.


Se prajesc in ulei incins.La final se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.


Mie imi plac cu lapte sau iaurt,dar le combin si cu o dulceata acrisoara de merisoare salbatice.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele.....nevinovate dar gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (73)

Anamaria7 1

25.02.2011, 23:50

Dia, eu cred ca niciodata nu o sa gatesc asa bine ca mama incerc sa fac cat mai bine, dar ea e maestra degeaba vin io cu tot felu de ciudatenii noi, moderne si cu mare fast, tot ciorba si sarmalele ei sunt in top

diaconta 1

26.02.2011, 20:43

Anamaria,cred ca nici nu vrem sa rivalizam vreodata cu mancarea gatita de mamele noastre chiar si cel mai banal fel de mancare are un gust deosebit,desigur ele folosesc un ingredient secret ....sau poate nu

adry88 1

16.06.2011, 15:56

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Bulion din rosii
  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

  • 22

    V

  • 23

    S

  • 24

    D

  • 25

    L

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Piept de pui cu smântână și găluște de făină

de RODIMUR 4

ieri la 22:56

Prăjitură din albuşuri,cu vişine

ieri la 19:46

Aperitiv de post: Roșii umplute cu salată de vinete

de RODIMUR 4

ieri la 14:31

Gogoșari feliați în oțet

de RODIMUR 4

ieri la 12:23

RETETA RECOMANDATA
Minciunele (Uscatale)