Minciunele.....nevinovate dar gustoase

de diaconta in Prajituri, 19 Feb 2011 | 28608 vizualizari

 

Ce dor imi era de ele,mama ne facea mereu.Atat de simple dar atat de gustoase.Poate ale mele nu sunt chiar atat de bune ca si cele facute de mama,dar m-am straduit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte batut
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele.....nevinovate dar gustoase:

Se face un aluat din faina,unt,oua,zahar si lapte batut.Se adauga putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si aromele.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici lipicios.Se lasa la frigider pentru 2 ore.Se intinde o foaie destul de grosuta,apoi se taie forme clasice de minciunele sau alte forme care va trec prin minte.

Se prajesc in ulei incins.La final se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.

Mie imi plac cu lapte sau iaurt,dar le combin si cu o dulceata acrisoara de merisoare salbatice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele.....nevinovate dar gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

Anamaria7 1

25.02.2011, 23:50

Dia, eu cred ca niciodata nu o sa gatesc asa bine ca mama incerc sa fac cat mai bine, dar ea e maestra degeaba vin io cu tot felu de ciudatenii noi, moderne si cu mare fast, tot ciorba si sarmalele ei sunt in top

diaconta 1

26.02.2011, 20:43

Anamaria,cred ca nici nu vrem sa rivalizam vreodata cu mancarea gatita de mamele noastre chiar si cel mai banal fel de mancare are un gust deosebit,desigur ele folosesc un ingredient secret ....sau poate nu

adry88 1

16.06.2011, 15:56

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta gustoasa de pasca fara aluat, cu fistic si fulgi de ciocolata

ieri la 12:38

Prajitura cu banane si mere - Un desert rapid si aromat

de oanapl 7

pe 14.04 la 21:13

Reteta de desert rapid cu mandarine si ciocolata

pe 14.04 la 14:24

Reteta de bruschete savuroase cu carnea ramasa

pe 14.04 la 11:37

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Cirighele (Minciunele)