Minciunele.....nevinovate dar gustoase

de diaconta in Prajituri, 19 Feb 2011 | 28792 vizualizari

 

Ce dor imi era de ele,mama ne facea mereu.Atat de simple dar atat de gustoase.Poate ale mele nu sunt chiar atat de bune ca si cele facute de mama,dar m-am straduit.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 3 oua
  • 2 linguri zahar
  • 250 ml lapte batut
  • 100 gr unt
  • un praf de sare
  • 1/2 lingurita bicarbonat
  • coaja si zeama de lamaie
  • zahar vanilat
  • ulei
  • zahar pudra
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minciunele.....nevinovate dar gustoase:

Se face un aluat din faina,unt,oua,zahar si lapte batut.Se adauga putina sare,bicarbonatul stins cu zeama de lamaie si aromele.Aluatul nu trebuie sa fie prea tare dar nici lipicios.Se lasa la frigider pentru 2 ore.Se intinde o foaie destul de grosuta,apoi se taie forme clasice de minciunele sau alte forme care va trec prin minte.

Se prajesc in ulei incins.La final se pudreaza cu zahar pudra si vanilie.

Mie imi plac cu lapte sau iaurt,dar le combin si cu o dulceata acrisoara de merisoare salbatice.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minciunele.....nevinovate dar gustoase" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (73)

Anamaria7 1

25.02.2011, 23:50

Dia, eu cred ca niciodata nu o sa gatesc asa bine ca mama incerc sa fac cat mai bine, dar ea e maestra degeaba vin io cu tot felu de ciudatenii noi, moderne si cu mare fast, tot ciorba si sarmalele ei sunt in top

diaconta 1

26.02.2011, 20:43

Anamaria,cred ca nici nu vrem sa rivalizam vreodata cu mancarea gatita de mamele noastre chiar si cel mai banal fel de mancare are un gust deosebit,desigur ele folosesc un ingredient secret ....sau poate nu

adry88 1

16.06.2011, 15:56

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5129 puncte

Ksenya

2078 puncte

Rocsi

1566 puncte

trifadalia

800 puncte

Panacris

355 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola

Plăcinte întoarse cu ceapă și brânză... citeste mai mult

Placinte intoarse cu ceapa si branza gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Cirighele (Minciunele)