Minestrone

de Doralinda in Supe, 27 Ian 2013 | 4387 vizualizari

 

Minestrone vine din cuvantul italian "minestra" insemnand supa, si e una dintre peferatele mele!
E o reteta foarte gustoasa ptr post!

 

INGREDIENTE

  • 3 linguri ulei masline
  • 2 cepe
  • o jumatate varza creata ( sau de milan i se mai zice)
  • 2 morcovi taiati cubulete
  • 2 dovlecei taiati cubulete
  • 2 fire de telina
  • 2 cartofi taiati in cubulete
  • 4 rosii mari
  • 100 gr fasole alba tinuta peste noapte in apa
  • 1 litru si 200 ml de zeama fiarta de la un pui
  • 100 gr de paste ptr ciorbe
  • 4 linguri de parmezan ras( e o optiune)
  • zeama de la o lamaie
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minestrone:

Taiem ceapa si o calim cca 5 min dupa care punem si legumele taiate impreuna cu zeama fiarta sau apa calda cu knorr (in afara de cartofi, care ii vom pune dupa cca 30 min de la inceperea fierberii). Apoi, dupa cca 30 de minute, punem si fasoalea clatita putin in apa si strecurata, si lasam  la fiert incet, acoperit, cca inca o ora, pana cand fasolea e fiarta. La urma punem si pastele si mai lasam cca 8-10 min, dupa care punem sare si lamaie dupa gust.

Parmezanul il punem la urma in farfurie, dar bineinteles e optional.

TIPS-URI

1

In loc de zeama fiarta de la pui, puteti pune cubulete de knorr.

2

Ptr un parfum mai intens, puteti pune cateva foi de busuioc proaspat(basilic) in farfurie.

3

In loc de fasole alba, puteti inlocuie cu fasole verde, boabe care fierb mai repede, sau uneori eu pun si fasole rosie, mexicana.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minestrone" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Limonada a la Cleme - reteta racoritoare si plina de vitamine

pe 02.05 la 20:10

Carrot cake reteta de tort de morcovi cu crema de branza

pe 02.05 la 14:02

Plăcinte cu carne - aperitiv gustos cu carnea rămasă

pe 02.05 la 11:25

Tiramisu la pahar cu cozonac - Rețeta unui desert ușor și delicios

pe 02.05 la 10:57

TOP
utilizatori

laura_n

3385 puncte

Rocsi

2610 puncte

Constelatialeu

2522 puncte

Catalina L

1978 puncte

oanapl

1227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Supa crema de legume cu fasole verde