Mini amandine

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2010 | 14037 vizualizari

 

m-am inspirat de la bitza..multumesc de reteta...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cacao mai inchisa
  • 8 linguri faina
  • crema:
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • un pachet margarina 
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri jumatate capuccino
  • o esenta rom
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte+un cub unt
  • 50 gr ciocolata pentru ornat
  • frisca
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini amandine:

blatul:

ouale se bat spuma cu zahar,care se pune treptat.

se adauga apa si uleiul.

apoi punem faina si cacaoa.

batem bine iar la urma adaugam esenta de rom.

se ia o tava,se unge cu putina margarina,se tapeteaza cu hartie de copt .

turnam compozitia in tava si o dam in cuptorul incins35-40 min.

can e gata o scoate din cuptor,o lasam sa se raceasca si o taiem in doua.

crema:

galbenusurile le frecam pe baie de aburi cu 100 gr zahar pudra.

cand s-a ingrosat o lasam sa se raceasca.

margarina o frecam spuma cu cealalta 100 de gr zahar pudra.

incorporam crema de galbenusuri racita cu margarina frecata,punem cacaoa si esenta de rom .

mixam bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.

siropul:

punem apa cu zaharul si capuccino pe foc.

lasam sa fiarba de cateva ori apoi luam de pe foc  si adaugam si esenta de rom.

dam la rece siropul.

asezam prima foaie de blat,se insiropeaza apoi turnam toata crema.,si asezam si cea de a 2 a foaie .

glazura:

untul il punem la topit pe baie de aburi.

adugam si ciocolata peste unt,si o lasam pe foc pana se topeste apoi dam la rece.

cand s-a racit putin o turnam peste prajitura.

50 gr ciocolata o topim pentru ornat.

luam putina prisca deoparte si turnam 2-3 picaturi de colorant rosu.

peste glazura se aseaza cu un sprit un varf de frisca,apoi cate un picur de frisca rosie iar la urma se pune ciocolata topita intr-un sprit cu varful subtire(sau o punga si o rupeti intr-un colt)si se traseaza niste linii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de crema de unt si ciocolata

pe 28.05 la 15:55

Reteta de aperitiv rapid cu sunca si cascaval

pe 26.05 la 13:36

Reteta de prajitura cu iaurt si crema de ciocolata

pe 26.05 la 13:20

Reteta de Youvarlakia -supa greceasca nr. 26 din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 25.05 la 12:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2901 puncte

 Merisor

1100 puncte

Ksenya

1056 puncte

mirela0911

1000 puncte

trifadalia

812 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba