Mini amandine

de Rocsi in Prajituri, 12 Oct 2010 | 10292 vizualizari

 

m-am inspirat de la bitza..multumesc de reteta...

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 6oua
  • 200 gr zahar
  • 30 ml apa
  • 30 ml ulei
  • 3 linguri cacao mai inchisa
  • 8 linguri faina
  • crema:
  • 200 gr zahar pudra
  • 4 galbenusuri
  • un pachet margarina 
  • 3 linguri cacao
  • 1 esenta rom
  • sirop:
  • 300 ml apa
  • 100 gr zahar
  • 3 linguri jumatate capuccino
  • o esenta rom
  • glazura:
  • 150 gr ciocolata cu lapte+un cub unt
  • 50 gr ciocolata pentru ornat
  • frisca
  • colorant rosu
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini amandine:

blatul:


ouale se bat spuma cu zahar,care se pune treptat.


se adauga apa si uleiul.


apoi punem faina si cacaoa.


batem bine iar la urma adaugam esenta de rom.


se ia o tava,se unge cu putina margarina,se tapeteaza cu hartie de copt .


turnam compozitia in tava si o dam in cuptorul incins35-40 min.


can e gata o scoate din cuptor,o lasam sa se raceasca si o taiem in doua.


crema:


galbenusurile le frecam pe baie de aburi cu 100 gr zahar pudra.


cand s-a ingrosat o lasam sa se raceasca.


margarina o frecam spuma cu cealalta 100 de gr zahar pudra.


incorporam crema de galbenusuri racita cu margarina frecata,punem cacaoa si esenta de rom .


mixam bine pana devine o compozitie foarte cremoasa.


siropul:


punem apa cu zaharul si capuccino pe foc.


lasam sa fiarba de cateva ori apoi luam de pe foc si adaugam si esenta de rom.


dam la rece siropul.


asezam prima foaie de blat,se insiropeaza apoi turnam toata crema.,si asezam si cea de a 2 a foaie .


glazura:


untul il punem la topit pe baie de aburi.


adugam si ciocolata peste unt,si o lasam pe foc pana se topeste apoi dam la rece.


cand s-a racit putin o turnam peste prajitura.


50 gr ciocolata o topim pentru ornat.


luam putina prisca deoparte si turnam 2-3 picaturi de colorant rosu.


peste glazura se aseaza cu un sprit un varf de frisca,apoi cate un picur de frisca rosie iar la urma se pune ciocolata topita intr-un sprit cu varful subtire(sau o punga si o rupeti intr-un colt)si se traseaza niste linii.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini amandine" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei

Fierbator Style White

- 20 %
299.99 lei
239.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (34)

Rocsi 1

02.05.2011, 18:58

elena..multumesc gratziela

danielasinziana 1

21.05.2011, 16:35

am sa incerc pt copii.sper ca reusesc s-o fac arata super

reisnaor_2006 1

19.10.2014, 00:47

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Stufat cu carne de porc

de ancutsa 5

ieri la 22:30

Cuburi de biscuiti cu cocos si rulouri cu vanilie

de GeorgiG 5

ieri la 22:03

Clatite aperitiv cu pate si cascaval

de Rocsi 9

ieri la 19:08