Mini branzoaice

de Panacris in Piine, 25 Mar 2012 | 3978 vizualizari

 

Apetisant!

 

INGREDIENTE

  • faina alba de grau 600 g
  • sare iodata 1 lingurita
  • zahar tos 3 lingurite
  • ulei de struguri 3 linguri
  • apa 2 masuri
  • drojide uscata 3 lingurite
  • branza de vaci 200 g
  • urda 200 g
  • unt 50 g.
  • oua 1 bucata
  • telemea de oaie rasa 100 g
  • pentru uns
  • ou 1 bucata
  • seminte de in 50 g.
Portii: 12
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini branzoaice:

"Maricica"  e pregatita de treaba, a somat cam mult. In vasul de la masina de paine, prima oara se pune apa, faina cernuta, sarea, zaharul, drojida uscata si uleiul. Se programeaza masina de paine la programul de aluat, cca. 1.30 si se lasa sa/si faca treaba. Intre timp se amesteca urda, branza de vaci, untul, oul si telemeaua rasa pana se inglobeaza toate si se obtine o creama consistenta. Se scoate aluatul din masina, se pune o planseta presarata cu faina, se intinde o foaie de cca. 1 cm grosime, se taie patratele se pune cate o lingura de umplutura pe fiecare bucata, se inchid patratelele ca niste plicuri. Se ung cu ou batut si se presara seminte de in. Se pun la cuptorul preincins, cca. 30 de minute la foc potrivit. Atentie primele 10 minute se lasa focul puternic, apoi se reduce.

 

TIPS-URI

1

Cine doreste poate sa puna in amestecul de branza marar si ceapa verde tocata marunt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini branzoaice" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (22)

bucatarimcudiana 1

27.03.2012, 15:20

bune,bune si frumusele

oana_pisicutza16 1

27.03.2012, 17:07

ce frumos arata

katty 1

02.03.2020, 21:05

Buune!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Branzoaice pufoase, reteta pas cu pas