Mini clatite cu pudra de roscove

de _Alina_ in Dulciuri, 11 Feb 2014 | 3940 vizualizari

 

Stiti deja ca atunci cand vine vorba de facut clatite ma las pagubasa insa, de data aceasta, mi-am luat inima-n dinti, de fapt am strans bine din dinti si m-am pus pe trebusoara. Pot zice doar atat: bune, simple si rapide. :)

 

INGREDIENTE

  • 2 oua mari (L)
  • 100 g zahar tos
  • 200 g faina
  • 180 ml lapte
  • 65 ml ulei
  • 30 g pudra de roscove
  • 1 lgt scortisoara
  • 1 lgt praf de copt
  • Umplutura si decor:
  • 200 g smantana pentru frisca (30 % grasime)
  • 1 lgt zahar
  • 100 g dulceata de caise
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini clatite cu pudra de roscove:

1. Mixam ouale impreuna cu zaharul pana cand cresc considerabil in volum si se deschid la culoare.

2. Adaugam uleiul, mixam bine apoi punem laptele, faina cernuta si mixam pana la incorporare.

3. Punem pudra de roscove, praful de copt si scortisoara in compozitie si mixam 1-2 min bine.

4. Ungem o tigaie cu ulei, luam cate o lingura de compozitie si punem in tigaia incinsa. Cand s-au copt pe o parte le intoarcem ca sa se coaca si pe cealalta parte. Scoatem mini clatitele pe o farfurie si le lasam la racit. Procedam la fel pana cand terminam compozitia.

5. Mixam smantana pentru frisca cu zaharul, mai inatai la viteza mica, apoi la viteza mare, pana cand creste in volum si devine aerata.

6. Formam turnulete din cate 3 clatite punand pe fiecare clatita frisca la margine, iar in mijloc cate o lg de dulceata. Deasupra decoram cu frisca si pudra de roscove.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini clatite cu pudra de roscove" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

simona72 1

12.02.2014, 10:37

Minunat arata!!

Dya Daniela Andrei 1

12.02.2014, 16:32

Foarte faina prezentarea!

laura_n 1

14.02.2014, 21:10

cu astea m-ai dat gata!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

5425 puncte

laura_n

2133 puncte

Rocsi

1668 puncte

Caty

1258 puncte

oanapl

1127 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată

Reteță de Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată preparată pas cu pas acasă.
De ce ingrediente... citeste mai mult

Risotto cu Gorgonzola și ceapă roșie caramelizată
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
De cele mai multe ori, găsești la raftul magazinelor o varietate de produse de brânză Gorgonzola. Un tips foarte bun... citeste mai mult
Cum recunoști o branză gorgonzola de calitate. Care este semnul ce diferențiază produsele!
RETETA RECOMANDATA
Clatite cu gem de prune