Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara

de laura_n in Prajituri, 22 Dec 2013 | 5051 vizualizari

 

De cand i-am vazut la Rocs, mi-au placut si am pus reteta la seif. De curand, s-a ivit ocazia sa ii fac pt piticii de la gradinita, cu ocazia serbarii. Au mers alaturi de mere, nuci si acadele "ciubuc".
Sunt grozavi, sunt "tale daguti" si au fost tare buni, pufosi si aromati!
Rocs, sarumana inca o data!

 

INGREDIENTE

  • 300 ml lapte dulce caldut
  • 100 gr unt gras moale
  • 3 oua intregi
  • 200 gr zahar brut
  • 1 praf sare
  • 700 gr faina
  • coaja rasa portocala
  • 1 pliculet drojdie uscata
  • 300 gr nuca macinata
  • 4 lg cacao
  • 1 lg scortisoara
  • 4 lg zahar brut pt umplutura
  • 1 galbenus + 4 lg lapte dulce pt uns
  • 3 lg zahar brut pt presarat
Portii: 16
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara:

Eu am folosit masina de framantat. Am pus in ordinea urmatoare:laptele caldut, untul moale, ouale, 1 praf sare, zaharul, coaja de portocala, faina cernuta si la sfarsit drojdia. Am selectat programul de framantat.


Intre timp, am pregatit umplutura. Intr-un castron, am pus nuca macinata, zaharul, cacaoa si la sfarsit scortisoara macinata. Am amestecat bine si am dat deoparte.


Am pornit cuptorul.


Am pregatit 16 cosulete aluminiu, prevazute cu hartie de briose.


Dupa 1 ora si jumatate, am scos aluatul pe un blat uns cu ulei, am impartit 16 portii aproximativ egale.


Am intins fiecare portie de aluat, cu sucitorul. Am presarat cateva linguri de umplutura, am nivelat si apoi am rulat fiecare foaie ca un sul pe care apoi l-am rasucit sub forma de melc. Am asezat fiecare cozonacel in forma de aluminiu.


Dupa ce am terminat tot aluatul, am pus formele intr-o tava de cuptor, asezate la o distanta de 2-3 cm una fara de alta si am pus deasupra cuptorului incins sa le las inca un sfert de ora la crescut.


Apoi, le-am dat la cuptor, la foc mediu, cam 35 minute, pana s-au rumenit frumos.


Dupa o jumatate de ora, am amestecat galbenusul cu laptele si, cu o pensula lata, am uns toti cozonaceii din tava. Apoi am presarat zahar brut si i-am impins la loc in cuptor pentru inca vreo 5 minute.


I-am scos apoi din cuptor si i-am lasat la racit. I-am scos din forme, am indepartat hartia si i-am asezat pe un gratar sa se raceasca de tot.


 

TIPS-URI

1

nu am reusit sa respect reteta lui Rocs, insa in mare e cam aceeasi, atat ca eu am pus ouale intregi.

2

ingredientele costa aproximativ 25 lei.

3

sunt grozavi si pt oferit colindatorilor.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini cozonacei cu nuca, cacao si scortisoara" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 27 %
499.99 lei
364.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (38)

Pushaa 1

23.12.2013, 11:03

diaconta 1

26.12.2013, 23:37

Lau 1

09.01.2014, 16:22

ce super arata

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Gherca Daniela

9340 puncte

Rocsi

6940 puncte

mirela0911

5940 puncte

Lau

Lau 9

5410 puncte

RODIMUR

4800 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

INGHETATA "PARADIS" CU FRUCTE DE PADURE SI CIOCOLATA

ieri la 22:10

Spirale cu mozzarella

de GeorgiG 5

ieri la 21:30

Cum se umple borșul

de RODIMUR 4

ieri la 20:49

Tort diplomat

ieri la 20:17

Gem de caise

de RODIMUR 4

ieri la 18:38

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos si delicios