Mini eclere

de LadyCrs in Dulciuri, 25 Apr 2012 | 4212 vizualizari

 

Le numesc mini eclere pentru că arată ca unele...deși sincer pe mine rețeta asta care am folosit-o nu prea mă duce cu gândul la gustul lor..Deși e foarte bunăăăă.. Dar cred că trebuie să fiu atentă ce rețete culeg de pe internet că s-ar putea să îmi iasă fire :)))). Am dres-o eu într-un final iar rezultatul este acesta ..:)
Au fost gustoase dar v-aș recomanda o altă rețetă pentru coji pe care o voi scrie la "tipsuri".
Am un plus pentru glazură care este nemaipomenită!

 

INGREDIENTE

  • CREMA:
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g făină
  • 750 ml lapte
  • zahăr vanilat(5 pliculețe)
  • am adăugat puțină coajă de lămâie, puțină esență de portocală și puțină nucă de cocos la final pentru că sincer nu avea niciun gust !
  • ALUAT :
  • 500 ml apă
  • 250 g margaină Rama
  • 360 g făină zicea rețeta! ( am făcut cu 360 de g și era o apă chioară....și a trebuit să pun făină până am putut obține o cocă mai tare și nelipicioasă care să stea în tavă..nu să o ia la vale)
  • 50 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA :
  • o lingură de apă
  • două linguri de ulei
  • două linguri de cacao
  • 70 g margarină
  • 140 g ciocolată
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere :

Pentru cremă am procedat astfel : am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Apoi am adăugat zahărul tos împreună cu zahărul vanilat și am amestecat până s-a topit, după care făina amestecând cu telul pentru a se îngloba și laptele. Am pus-o pe foc împreună cu esența și am amestecat continuu pentru a nu se face cocoloașe până s-a îngroșat. După ce s-a răcit am adăugat nuca de cocos și puțină răzătură de lămâie.


Cu aluatul a fost o mare bătaie de cap...însă am obținut ceva la final, nu am lăsat eu o rețetă să mă doboare! Poate că am făcut eu vreo greșeală pe undeva dar chiar nu știu care a fost problema:))


Punem apa într-o crațiță împreună cu margarina și lăsăm pe foc până se topește. Apoi adăugăm zahărul și praful de sare și amestecăm până se topește. După ceea luăm cratița de pe foc și adăugăm făina și amestecăm cu lingura până ce se înglobează și se formează o cocă nelipicioasă ( aici sunt în dubii...trebuia ca după ce am luat cratița de pe foc să amestec cu făina să o pun înapoi pe foc? în rețetă nu zicea și mă gândesc că poate din cauza asta nu a ieșit cu gramajele inițiale. ..poate mă luminează cineva :) )Apoi lăsăm coca să se răcească și adăugăm ouăle rând pe rând, amestecând după fiecare ou în parte.


Punem foaie de copt în tavă și le așezăm cu ajutorul unei lingurițe în tavă și le dăm la cuptor pentru 25-30 minute. După ce se răcesc le vom tăia pe jumătate și le umplem cu crema obținută.


Glazura a fost nemaipomenită! Rupem ciocolata bucățele și amestecăm cu apa, uleiul și margarina și o punem la baie de aburi până se topește ciocolata. Peste compozitia rezultată adăugăm 2 linguri de cacao și amestecăm cu un tel pentru a nu se face cocoloașe.

 

TIPS-URI

1

mi-a recomandat azi cineva o rețetă pentru aluat..după toata isprava mea : 2 căni de apă, 1 cană de ulei, 8 ouă și două căni de făină. ( data viitoare voi face așa) - se pun pe foc cele două căni de apă cu cana de ulei până se omogenizează. Apoi se adaugă făina treptat pentru a nu se forma cocoloașe. Luăm cratița de pe foc și adăugăm ouăle unul câte unul după ce s-a răcit complet.

2

nu am mai făcut poze la aluatul așezat în tavă că eram tare necăjită! :))

3

câteva bucăți le-am ornat cu finetti și niște bombonele

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (17)

iri_iri 1

25.04.2012, 21:52

mmmmmmm,dar pofta mare mi-ai facut

Bya Ralu 1

25.04.2012, 21:59

arata bine

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:16

bune,bune

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

TOP
utilizatori

mirela0911

7940 puncte

RODIMUR

7480 puncte

mihaelar63

7360 puncte

Rocsi

7200 puncte

Rahela Velicu

6510 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert prajitura dungata
  • 11

    MA

  • 12

    MI

  • 13

    J

  • 14

    V

  • 15

    S

  • 16

    D

  • 17

    L

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme