Mini eclere

de LadyCrs in Dulciuri, 25 Apr 2012 | 3754 vizualizari

 

Le numesc mini eclere pentru că arată ca unele...deși sincer pe mine rețeta asta care am folosit-o nu prea mă duce cu gândul la gustul lor..Deși e foarte bunăăăă.. Dar cred că trebuie să fiu atentă ce rețete culeg de pe internet că s-ar putea să îmi iasă fire :)))). Am dres-o eu într-un final iar rezultatul este acesta ..:)
Au fost gustoase dar v-aș recomanda o altă rețetă pentru coji pe care o voi scrie la "tipsuri".
Am un plus pentru glazură care este nemaipomenită!

 

INGREDIENTE

  • CREMA:
  • 4 ouă
  • 300 g zahăr
  • 200 g făină
  • 750 ml lapte
  • zahăr vanilat(5 pliculețe)
  • am adăugat puțină coajă de lămâie, puțină esență de portocală și puțină nucă de cocos la final pentru că sincer nu avea niciun gust !
  • ALUAT :
  • 500 ml apă
  • 250 g margaină Rama
  • 360 g făină zicea rețeta! ( am făcut cu 360 de g și era o apă chioară....și a trebuit să pun făină până am putut obține o cocă mai tare și nelipicioasă care să stea în tavă..nu să o ia la vale)
  • 50 g zahăr
  • 6 ouă
  • 1 praf de sare
  • GLAZURA :
  • o lingură de apă
  • două linguri de ulei
  • două linguri de cacao
  • 70 g margarină
  • 140 g ciocolată
Portii: 50
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere :

Pentru cremă am procedat astfel : am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Apoi am adăugat zahărul tos împreună cu zahărul vanilat și am amestecat până s-a topit, după care făina amestecând cu telul pentru a se îngloba și laptele. Am pus-o pe foc împreună cu esența și am amestecat continuu pentru a nu se face cocoloașe până s-a îngroșat. După ce s-a răcit am adăugat nuca de cocos și puțină răzătură de lămâie.


Cu aluatul a fost o mare bătaie de cap...însă am obținut ceva la final, nu am lăsat eu o rețetă să mă doboare! Poate că am făcut eu vreo greșeală pe undeva dar chiar nu știu care a fost problema:))


Punem apa într-o crațiță împreună cu margarina și lăsăm pe foc până se topește. Apoi adăugăm zahărul și praful de sare și amestecăm până se topește. După ceea luăm cratița de pe foc și adăugăm făina și amestecăm cu lingura până ce se înglobează și se formează o cocă nelipicioasă ( aici sunt în dubii...trebuia ca după ce am luat cratița de pe foc să amestec cu făina să o pun înapoi pe foc? în rețetă nu zicea și mă gândesc că poate din cauza asta nu a ieșit cu gramajele inițiale. ..poate mă luminează cineva :) )Apoi lăsăm coca să se răcească și adăugăm ouăle rând pe rând, amestecând după fiecare ou în parte.


Punem foaie de copt în tavă și le așezăm cu ajutorul unei lingurițe în tavă și le dăm la cuptor pentru 25-30 minute. După ce se răcesc le vom tăia pe jumătate și le umplem cu crema obținută.


Glazura a fost nemaipomenită! Rupem ciocolata bucățele și amestecăm cu apa, uleiul și margarina și o punem la baie de aburi până se topește ciocolata. Peste compozitia rezultată adăugăm 2 linguri de cacao și amestecăm cu un tel pentru a nu se face cocoloașe.

 

TIPS-URI

1

mi-a recomandat azi cineva o rețetă pentru aluat..după toata isprava mea : 2 căni de apă, 1 cană de ulei, 8 ouă și două căni de făină. ( data viitoare voi face așa) - se pun pe foc cele două căni de apă cu cana de ulei până se omogenizează. Apoi se adaugă făina treptat pentru a nu se forma cocoloașe. Luăm cratița de pe foc și adăugăm ouăle unul câte unul după ce s-a răcit complet.

2

nu am mai făcut poze la aluatul așezat în tavă că eram tare necăjită! :))

3

câteva bucăți le-am ornat cu finetti și niște bombonele

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere " nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

iri_iri 1

25.04.2012, 21:52

mmmmmmm,dar pofta mare mi-ai facut

Bya Ralu 1

25.04.2012, 21:59

arata bine

mamaieelena 1

26.04.2012, 19:16

bune,bune

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert - Clafoutis cu cirese
  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Choux a la creme