Mini eclere cu crema de vanilie si struguri

de Bucataras Medi in Dulciuri, 26 Ian 2013 | 3674 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru coji
  • 250 ml apa
  • 100 g unt/margarina
  • 3 oua
  • 125 g faina
  • sare
  • Pentru crema
  • 400 ml lapte
  • 2 oua
  • 3 linguri amidon
  • 5 linguri zahar
  • esenta vanilie
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 3 linguri unt
  • Pentru glazura
  • topping de caramel
  • granule de ness
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere cu crema de vanilie si struguri:

Prepararea cojilor

Intr-un vas punem apa, sarea si untul, dam la foc si tinem pana in momentul in care se topeste untul. Luam vasul de pe foc, adaugam faina (toata odata) si amestecam bine pana se incorporeaza. Lasam sa se racoreasca cateva minute si apoi adaugam ouale, unul cate unul si amestecam bine cu ajutorul telului pentru o buna omogenizare.

Tapetam cu hartie de copt o tava si cu ajutorul unui sprit "desenam" niste bastonase. Dam la cuptor si lasam sa se rumeneasca usor. In primele 10 minute coacem la foc iute, apoi mai lasam circa 10 minute la foc moderat. Trebuie spus ca in primele minute nu trebuie sa deschidem usa cuptorului deoarece putem avea surpriza sa se lase.

Scoatem cojile din cuptor, le rasturnam pe un blat si le lasam sa se raceasca bine apoi le taiem in doua pe orizontala.

Prepararea cremei

Dizolvam amidonul in 2-3 linguri de apa rece apoi il adaugam peste laptele rece. Adaugam ouale si zaharul si dam la foc mic avand grija sa amestecam incontinuu astfel incat sa nu se lipeasca. Lasam sa dea in cateva clocote apoi tragem de pe foc si adaugam untul, coaja rasa de lamaie si esenta de vanilie. Amestecam pentru o buna incorporare si lasam sa se raceasca.

Umplem jumatate din cojile de minieclere cu crema de mai sus, adaugam boabe de struguri si apoi lipim cu o alta coaja de miniecler.

Dupa ce toate minieclerele sunt umplute si lipite ornam cu un topping de caramel peste care presaram ness.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere cu crema de vanilie si struguri" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (30)

Bucataras Medi 1

27.01.2013, 11:13

Sidonia, pai daca ai mancat atunci nu iti mai dau ,nu de alta dar trebuie sa ajunga la toate fetele.

Bucataras Medi 1

27.01.2013, 11:14

multumesc tuturor pentru aprecieri..............pup dragele mele!

Tyna Bijoux 1

28.07.2013, 18:40

nu trebuie praf de copt sau amoniac pentru coji?

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

4384 puncte

laura_n

2312 puncte

Rocsi

1691 puncte

bucatarasa

1554 puncte

Caty

1318 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită

 Am preparat o delicioasă rețetă de Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită.

citeste mai mult
Paste cu sos Gorgonzola și mușchi de vită
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Eclere