Mini franzelute cu lapte

de gaby_duceag in Piine, 21 Mar 2021 | 2901 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 500 g faina alba tip 550
  • 300-370 ml lapte cald
  • 20 g drojdie proaspata
  • 2 linguri zahar
  • o lingurita sare
  • 50 g unt
Portii: 16
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini franzelute cu lapte:

Pune intr-un bol drojdia, o lingura de zahar si amesteca energic pana cand se  lichefiaza. Adauga 3 linguri din faina si putin lapte cald, pana cand obtii o compozitie omogena, de consistenta smantanii.

Las-o la crescut pana cand isi dubleaza volumul.

Intr-un bol pune restul de faina, apoi adauga drojdia crescuta si incepe sa framanti, adaugand treptat, lapte cald. Tot acum pune si untul pe care in prealabil l-ai topit si lasat la racit.

Pune si sarea si framanta totul pentru 10-15 minute.

  • Bineinteles, poti face aluatul la masina de paine, va fi muuuult mai usor!

Trebuie sa obtii un aluat elastic, nelipicios, frumos de lucrat.

Acoperi bolul cu un servet curat si-l lasi la loc cald pentru o ora.

Rastorni aluatul si-l imparti in 16 bucati egale, pe masa de lucru infainata.

Fiecare bucata o modelezi in biluta, apoi o aplatizezi cu degetele, obtinand un cerc.

Duci, pe rand, marginile cercului, peste mijloc, una peste alta si apesi usor capatul.

Invarti franzeluta cu capatul lipit lasat dedesubt.

Procedezi la fel cu tote bilele de aluat si le asezi intr-o tava mare, in care ai pus hartie pentru copt.

Acoperi tava cu mini franzelute cu lapte si mai lasi la crescut pentru 20 minute, timp in care preincalzesti cuptorul la 200 grade.

Pe cea mai de jos treapta a cuptorului introduci o tava cu apa.

Dupa ce au trecut cele 20 minute, trasezi linii peste franzelute, cu un cutit subtire, foarte bine ascutit (eu ar fi trebuit sa trasez o idee mai adanc)

Pensulezi apoi franzelutele cu lapte si introduci tava pe treapta din mijloc.

Le coci pentru 20-25 minute sau pana cand sunt frumos rumenite.

Dupa 10 minute de coacere scoti tava cu apa din cuptor si continui coacerea franzelutelor.

Scoti tava din cuptor si acoperi cu un prosop gros. Lasi pana cand se racesc bine.

Serveste la mic dejun, cu unt, gem, ciocolata sau la masa, in loc de paine.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini franzelute cu lapte" nu uita sa-i faci un review.
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de ciorba de loboda cu stevie

pe 17.03 la 09:15

Reteta de aperitiv crocant cu sunca si cascaval

pe 16.03 la 09:59

Reteta de snitel crispy, din pulpa de porc, in pesmet

de vasimur 4

pe 15.03 la 18:34

Reteta de placinte cu feta, spanac si marar

de laura_n 7

pe 15.03 la 17:42

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1812 puncte

vasimur

1374 puncte

Ksenya

1145 puncte

RODIMUR

1117 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Painici cu lapte, unt si chimen