Mini gogosi berlineze

de Lorelley in Dulciuri, 1 Feb 2017 | 15260 vizualizari

 


Mini Gogoși Berlineze. Aceste gogoși sunt pur și simplu demențiale, o nebunie, chiar dau dependență. Le-am făcut  de 3 ori intr-o săptămână și au ieșit de-a dreptul perfecte.
Vi le recomand cu drag să le încercați, știu sigur că veți fi surprinși de pufoşenia, aroma și miezul acestor berlineze .
Ca la bucătăraşi acasa.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr făină
  • 270 ml lapte
  • 2 gălbenușuri
  • 80 gr zahăr
  • 25 gr drojdie proaspătă (sau un plic drojdie uscată)
  • 50 gr unt
  • o esență de vanilie
  • ulei pt prajit
  • un praf de sare
  • zahăr pudră opțional
Portii: 10
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini gogosi berlineze:

Mod de preparare aluat :


Intr-un bol încăpător, se adaugă laptele călduț, zahărul și drojdia, amestecăm până la dizolvarea zahărului, apoi punem și gălbenușurile, untul (topit și răcit), esența de vanilie și praful de sare. Omogenizăm totul cu o lingură, incorporând ușor și făina. Frământăm aluatul obținut până nu se mai lipește de mâini, dacă e cazul, puteți să mai adăugați puțină făină, până ajungeți la consistența dorită. Lăsăm la dospit o oră aprox. la loc călduț (eu încălzesc cuptorul 1 min apoi il sting, introduc bolul cu aluat și il las cu usa inchisa).


Rupem bucăți din aluat și formăm biluțe, le-am făcut de 15 gr. biluța (cât bobul unui strugure mai mare), dar asta rămâne la alegerea fiecăruia. Le așezăm pe o foaie de copt distanțate, pt ca vor mai crește și le mai lasăm o oră să dospească acoperite cu un șervet.


Încingem uleiul intr-o tigaie înaltă și începem să adăugăm din gogoșile formate (le desprindem ușor de foaie să nu le deformăm). Uleiul trebuie sa ajungă măcar la mijlocul gogoșilor, lăsăm focul mediu spre mic și le rumenim frumos pe ambele părți. Pe un platou cu șervet, scoatem mini gogoșile și le pudrăm cu zahăr pudră dacă dorim. Se pot servi atât simple cât și cu ciocolată, dulceață, înghețată..






Daca ti-a placut reteta noastra "Mini gogosi berlineze" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (0)

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

MotanLaOale

6624 puncte

Constelatialeu

4475 puncte

Rocsi

4453 puncte

Ksenya

3965 puncte

Panacris

3756 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Paine

de Dea_Dea 6

ieri la 23:56

Talmes-balmes

ieri la 19:21

Desert tort din biscuiti, de post

de RODIMUR 7

ieri la 13:57

Ficat de porc cu ceapa

pe 29.03 la 22:02

RETETA RECOMANDATA
Gogosi pufoase