Mini guguluf cu crema mascarpone

de anca_rm in Prajituri, 5 Mai 2015 | 2797 vizualizari

 

O reteta simpla, dar buna si usor racoritoare datorita aromei de lamaie.Daca nu aveti forme de guguluf se pot folosi formele de briose sau, de ce nu se poate pune intr-o froma de chec.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lamaie(coaja si zeama)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 170 g faina
  • 50 ml ulei
  • Pentru crema :
  • -100 ml mascarpone
  • -100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf cu crema mascarpone:

Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt.


Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de copt.


Omogenizam foarte bine si punem in forme cate 1-2 linguri de compozitie.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.


Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Apoi le scoatem din forma si le punem cu gaurica in sus astfel incat sa le putem umple cu crema.


Mascarponele il mixam impreuna cu frisca si eventual zahar daca doriti si cu ajutorul unui pos umplem guguluful.


In mijloc eu am asezat cate o migdale si le-am dat la rece cateva ore.



TIPS-URI

1

coaceti-le pana trec testul scobitorii, cand iese scobitoarea curata atunci sunt gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini guguluf cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 25 %
239.99 lei
179.99 lei

HeatSoft Hand Mixer

- 14 %
349.99 lei
299.99 lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

05.05.2015, 16:35

Ce drăguțele sunt!

MOKUSKA 1

05.05.2015, 16:41

Ce frumoase sunt

Rocsi 1

05.05.2015, 20:29

Ce frumosi!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

TOP
utilizatori

katty

5306 puncte

Rocsi

5067 puncte

mirela0911

4906 puncte

 Adi

2951 puncte

RODIMUR

2046 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tocana padurarului
  • 06

    J

  • 07

    V

  • 08

    S

  • 09

    D

  • 10

    L

  • 11

    MA

  • 12

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui nuar

de laura_n 7

la 17:42

Pulpe de pui la tigaie, cu ciuperci si smantana

de RODIMUR 7

pe 09.08 la 21:31

Desert prajitura cu urda si bezea

pe 09.08 la 19:36

Desert cu zmeura, ciocolata si lamaie

de Rocsi 9

pe 09.08 la 18:26

RETETA RECOMANDATA
Briose de ciocolata cu umplutura de Almette si ciocolata alba