Mini guguluf cu crema mascarpone

de anca_rm in Prajituri, 5 Mai 2015 | 1284 vizualizari

 

O reteta simpla, dar buna si usor racoritoare datorita aromei de lamaie.Daca nu aveti forme de guguluf se pot folosi formele de briose sau, de ce nu se poate pune intr-o froma de chec.

 

INGREDIENTE

  • 2 oua
  • 1 lamaie(coaja si zeama)
  • 1 lingurita praf de copt
  • 100 g zahar
  • 200 ml iaurt
  • 170 g faina
  • 50 ml ulei
  • Pentru crema :
  • -100 ml mascarpone
  • -100 ml frisca
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini guguluf cu crema mascarpone:

Pregatim formele de guguluf sau de briose. Eu am folosit forme noi de silicon pe care le-am uns bine cu unt.


Intr-un castron spargem ouale si le mixam pana se spumeaza impreuna cu zaharul . Adaugam iaurtul coaja si zeama de lamaie, uleiul si praful de copt amestecat in prealabil cu praful de copt.


Omogenizam foarte bine si punem in forme cate 1-2 linguri de compozitie.


Dam la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru 15-20 minute.


Scoatem tava din cuptor si lasam sa se raceasca . Apoi le scoatem din forma si le punem cu gaurica in sus astfel incat sa le putem umple cu crema.


Mascarponele il mixam impreuna cu frisca si eventual zahar daca doriti si cu ajutorul unui pos umplem guguluful.


In mijloc eu am asezat cate o migdale si le-am dat la rece cateva ore.



 

TIPS-URI

1

coaceti-le pana trec testul scobitorii, cand iese scobitoarea curata atunci sunt gata

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini guguluf cu crema mascarpone" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 14 %
499.99 lei
429.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (16)

Bunica 1

05.05.2015, 16:35

Ce drăguțele sunt!

MOKUSKA 1

05.05.2015, 16:41

Ce frumoase sunt

Rocsi 1

05.05.2015, 20:29

Ce frumosi!

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

9990 puncte

Constelatialeu

9580 puncte

Rocsi

5420 puncte

Satisfyyourcravings

5000 puncte

mirela0911

4860 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Valurile Dunarii (Donauwellen)
  • 14

    J

  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajiturele cu frisca si mascarpone