Prajitura Figaro

de susu in Prajituri, 11 Feb 2015 | 3724 vizualizari

 

Reteta de Lavinia http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-figaro-50874.html

O minunatie de prajitura, pe cat de urata mi-a iesit mie pe atat de gustoasa a fost, o am de mult pe lista si iata ca i-a venit randul cred ca e in genul prajiturii de mere cu blat de gris care tot asa nu pre e aspectuoasa dar foarte buna, o s-o mai fac si cu alte tipuri de gem

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 175 g unt
  • 125 g zahar
  • 1 plic zahar vanilat
  • 5 galbenusuri
  • 1 lgt coaja de portocale
  • 1 lgt coaja de lamaie
  • 250 g faina
  • 1 praf de copt
  • Glazura:
  • 1 borcan gem de caise(400 g )
  • 5 albusuri
  • 250 g de zahar
  • 200 g nuci macinate
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Prajitura Figaro:

Mixeaza untul cu zaharul si zaharul vanilat apoi adauga treptat cate un galbenus mixand bine dupa fiecare. Adauga coaja de citrice, praful de copt stins cu o lingura de zeama de lamaie si faina cernuta in prealabil.


Tapeteaza o tava de (25/35) cu hartie de copt, ,pune aluatul si niveleaza-l bine cu o spatula. Intinde dulceata peste aluat si intre timp pregateste bezeaua cu nuci..Bate bine albusurile spuma cu un praf de sare si o lingura zeama de lamaie.folosind viteza mai mica. Adauga treptat zaharul si mixeaza pana devine o bezea foarte tare si lucioasa. timp in care maresti viteza. Adauga esentele si mai mixeaza 1 minut.


Nuca se da putin la cuptor sa se rumeneasca usor, se macina fin 1/2 din cantitate si restul se pune intr-o punga si se zdrobeste usor cu ciocanul, astfel vom avea si bucati mai mari. Pune nuca macinata si amesteca usor cu o spatula pentru a nu elimina aerul din albusuri. Pune bezeaua peste gemul de caise ,niveleaza bine si da prajitura in cuptorul preincalzit pentru aprox. 40 de minute. Ca sa nu aveti surprize cu aluatul puteti pune mai intai aluatul 20-30 de minute dupa care puneti gemul si bezeaua si mai puneti vreo 15-20 min pana se rumeneste bezeaua.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Prajitura Figaro" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Hand Mixer Bleu

- 43 %
69.99 lei
39.99 lei

Aparat de vidare V3840-I

- 200 lei
1199.99 lei
999.99 lei

COMENTARII (5)

anca_rm 1

11.02.2015, 10:32

MotanLaOale 1

11.02.2015, 11:41

Miha 1

11.02.2015, 14:28

Susule, te rog sa scrii si ingredientele

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!