Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca

de Criss in Prajituri, 17 Noi 2016 | 700 vizualizari

 

Aceste prajiturele aromate si gustoase ne-au placut tare mult. Combinatia ciocolata, portocala, frisca e una mai mult decat reusita. De fapt am folosit o reteta de cupcakes cu ciocolata, dar le-am copt in forma de mini guguluf. O idee geniala, pentru ca au iesit niste cupcakes cu umplutura de ciocolata si mot de frisca. Pacat ca au fost prea putine :P , am facut doar 10 bucati.

 

INGREDIENTE

  •  2 oua
  • 100 g zahar
  • 100 g unt topit
  • 125 g iaurt gras (Zuzu Max 10%)
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • 150 g faina
  • 50 g cacao
  • 1 lingurita praf de copt
  • coaja rasa de la o portocala
  • sucul de la o jumatate de portocala
  • Ganache de ciocolata:
  • 100 g ciocolata neagra
  • 100 ml smantana pentru frisca
  • Decor:
  • 200 g smantana pentru frisca
  • 2 linguri zahar pudra
  • coji de portocale confiate
Portii: 5
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca:

Intr-un bol se pun untul topit, ouale, iaurtul, zaharul, sucul si coaja de portocale, bicarbonatul de sodiu si se mixeaza. Se adauga apoi faina amestecata cu cacao si praful de copt si zaharul vanilat si se amesteca cu mixerul pana cand compozitia devine omogena si capata o consistenta destul de vartoasa. Compozitia se pune in forma de silicon pentru gugulufuri, sau se poate pune in cosulete pentru muffins. Mie mi-au iesit 10 bucati. Se coc maxim 20-25 minute, pentru ca altfel devin prea uscate. Ele trebuie sa ramana moi si umede in interior. Se lasa sa se raceasca, dupa care se pot umple cu crema si orna dupa preferinta. Pentru crema ganache, am topit pur si simplu ciocolata si am adaugat smantana pentru frisca, am amestecat si am umplut formele. Am pus prajiturile in frigider o ora, dupa care le-am ornat cu frisca. Smantana pentru frisca de la Dorna e cea mai buna din cate am incercat pana acum. Am mai folosit Pilos si Sanlacta, dar acestea din urma sunt prea lichide si nu se pot bate intr-atat incat sa se poata folosi la ornat. Smantana pentru frisca trebuie sa fie rece, bolul in care bateti frisca sa fie rece si paletele mixerului sa fie reci si atunci cu siguranta veti obtine o frisca bine batuta, care sa nu se taie si nici sa nu se faca unt si sa puteti orna prajiturile cu ea. Asadar, se bate frisca, se adauga zahar pudra sau vanilat, se pune frisca intr-un posh si se decoreaza prajiturile. Deasupra se pun bucati de coji de portocale confiate.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini gugulufuri cu ciocolata si frisca" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (20)

Gherca Daniela 1

19.11.2016, 09:20

deliciu!

noiinbucatarie 1

20.11.2016, 20:26

Criss 1

22.11.2016, 08:11

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Oana

8060 puncte

AlexTeacher

7030 puncte

Rocsi

6130 puncte

AnaDavid

5540 puncte

Constelatialeu

5390 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Gogonele murate in saramura
  • 11

    MI

  • 12

    J

  • 13

    V

  • 14

    S

  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Prajitura Snickers