Mini-langosi cu branza

de ionix in Prajituri, 28 Ian 2010 | 10280 vizualizari

 

langosii astia-s migalosi dar sunt buni... se simte mai bine umplutura si mananci un langos dintr-o imbucatura :D:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • circa 150 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 cuburi de drojdie proaspata 
  • 200 g zahar 
  • o lamaie rasa
  • 2 oua
Pentru umplutura:
  • circa 400 g branza (eu am folosit telemea de vaca)
  • 5 linguri cu zahar 
  • 3 oua
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-langosi cu branza:


Prepararea aluatului:


Mai intai facem maiaua.


Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar.


Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de faina.


Lasam pana cand drojdia se topeste toata.


Dupa aceea punem faina intr-un bol mare, face o gaura in mijloc.


In mijloc punem ouale, untul topit, lamaia rasa, zaharul, sarea si peste turnam, treptat, maiaua.


Incepem sa amestecam luand faina dinspre margini spre interior.


Framantam bine cat sa facem un aluat nelipicios dar sa nu fie tare.


Daca se intareste aluatul, framantati cu putin ulei sa-si revina.


Bolul in care am framantat aluatul se acopera cu un prosop curat si se tine intr-un loc caldut, cu o temperatura constanta si se lasa la dospit.



Prepararea umpluturii:


Brnza o dam pe razatoare sau o framantam cu mana, daca este zemoasa o lasam un pic la scurs.


Ouale le batem bine, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, si le amestecam cu branza.



Dupa ce aluatul a dospit, impartim aluatul in 5-6 parti si intindem, rand pe rand, pe o planseta curata.


Cu un pahar decupam forme rotunde.


Pe mijlocul cercurilor formate punem umplutura de branza si unim capetele, ca un semicerc va arata.



Intr-o tigaie incingem ulei si punem semicercurile formate.


Imediat dupa ce le-am scos din tigaie le pudram cu zahar.


Eu am facut si cu gem de prune.



Pofta buna!


 

TIPS-URI

1

atentie, e posibil sa nu folositi tot untul topit sau sa puneti mai mult... asta in functie de faina...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

COMENTARII (10)

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 21:14

ii dai la draGOS un lanGOS?

ionix 1

01.02.2010, 08:08

cum sa nu... mai ales ca numele tau rimeaza asa de frumos cu langosul

feliciacristea46 1

13.11.2013, 18:00

astea sunt gogosi cu branza !

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Camelya

10330 puncte

oanapl

8720 puncte

RODIMUR

7960 puncte

Rocsi

7390 puncte

mirela0911

6580 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv cartofi in crusta de malai
  • 17

    S

  • 18

    D

  • 19

    L

  • 20

    MA

  • 21

    MI

  • 22

    J

  • 23

    V

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pateuri cu brânză dulce

de RODIMUR 3

ieri la 22:04

Sarmale dezechipate

de RODIMUR 3

ieri la 20:05

Desert tort-Cos cu flori si zmeura

de ancutsa 5

ieri la 17:03

Costite cu miere la cuptor

de Camelya 5

ieri la 13:42

RETETA RECOMANDATA
Minilangosi cu branza si marar