Mini-langosi cu branza

de ionix in Prajituri, 28 Ian 2010 | 13776 vizualizari

 

langosii astia-s migalosi dar sunt buni... se simte mai bine umplutura si mananci un langos dintr-o imbucatura :D:D

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:
  • 1 kg faina
  • circa 150 ml lapte
  • 100 g unt topit
  • 2 cuburi de drojdie proaspata 
  • 200 g zahar 
  • o lamaie rasa
  • 2 oua
Pentru umplutura:
  • circa 400 g branza (eu am folosit telemea de vaca)
  • 5 linguri cu zahar 
  • 3 oua
  • coaja de la o lamaie
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-langosi cu branza:

 

Prepararea aluatului:

Mai intai facem maiaua.

Se incalzeste un pic laptele cu 2 linguri cu zahar.

Intr-un bol punem drojdia. Peste turnam laptele si presaram un pic de faina.

Lasam pana cand drojdia se topeste toata.

Dupa aceea punem faina intr-un bol mare, face o gaura in mijloc.

In mijloc punem ouale, untul topit,  lamaia rasa, zaharul, sarea si peste turnam, treptat, maiaua.

Incepem sa amestecam luand faina dinspre margini spre interior.

Framantam bine cat sa facem un aluat nelipicios dar sa nu fie tare. 

Daca se intareste aluatul, framantati cu putin ulei sa-si revina.

Bolul in care am framantat aluatul se acopera cu un prosop curat si se tine intr-un loc caldut, cu o temperatura constanta si se lasa la dospit.

 

Prepararea umpluturii:

Brnza o dam pe razatoare sau o framantam cu mana, daca este zemoasa o lasam un pic la scurs.

Ouale le batem bine, impreuna cu zaharul si coaja de lamaie, si le amestecam cu branza.

 

Dupa ce aluatul a dospit, impartim aluatul in 5-6 parti si intindem, rand pe rand, pe o planseta curata.

Cu un pahar decupam forme rotunde. 

Pe mijlocul cercurilor formate punem umplutura de branza si unim capetele, ca un semicerc va arata.

 

Intr-o tigaie incingem ulei si punem semicercurile formate.

Imediat dupa ce le-am scos din tigaie le pudram cu zahar.

Eu am facut si cu gem de prune.

 

Pofta buna!

 

TIPS-URI

1

atentie, e posibil sa nu folositi tot untul topit sau sa puneti mai mult... asta in functie de faina...

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-langosi cu branza" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Bucataras Dragos 1

31.01.2010, 21:14

ii dai la draGOS un lanGOS?

ionix 1

01.02.2010, 08:08

cum sa nu... mai ales ca numele tau rimeaza asa de frumos cu langosul

feliciacristea46 1

13.11.2013, 18:00

astea sunt gogosi cu branza !

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de rosii pentru pizza sau friptura

pe 20.09 la 17:35

Reteta de placinta cu branza de capra, oaie si smantana

pe 17.09 la 19:53

Reteta de tigaie cu arome si emotii de toamna

pe 17.09 la 19:37

Reteta de sapun de casa cu menta si lavanda

pe 16.09 la 22:15

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1481 puncte

Rocsi

1376 puncte

MotanLaOale

1214 puncte

oanapl

1044 puncte

Ina

Ina 6

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minilangosi cu branza si marar