Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd)

de laura_n in Prajituri, 9 Iul 2013 | 7026 vizualizari

 

Totul a pornit de la un pepenas galben care nu se dadea mancat. Asa ca m-am gandit la o transformare. mi-am spus ca daca exista atatea creme de fructe, trebuie sa iasa si din pepene galben una. Zis si facut. iar crema asta de pepene galben este...cum sa zic...un deliciu, pur si simplu un deliciu!
Si mi s-a parut ca ar merge foarte bine cu un aluat fraged. Astfel ca am prestat rapid niste cosulete care se topesc in gura de bune ce sunt.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • 250 gr faina alba
  • 200 gr unt (lasat la temperatura camerei)
  • 4 lg indulcitor
  • 1 ou
  • pt crema
  • 4 galbenusuri
  • 600 gr miez pepene galben
  • 5 lg indulcitor
  • un cub de unt (aprox 50 gr)
  • 2-3 lg zeama lamaie
  • 250 gr mascarpone
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd):

Aluatul

Intr-un castron, am pus untul, am cernut faina, am adaugat indulcitorul si oul. Am inceput sa framant un aluat destul de lipicios, dar care dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, devine usor elastic.  (daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati un pic de faina). L-am pus in folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora, timp in care m-am apucat de crema.

Crema

Intr-o vas, am pus 4 galbenusuri, indulcitorul si am inceput sa le amestec bine cu mixerul. Pepenele curatat si taiat l-am transformat in piure. L-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat, dupa care am pus la fiert toata compozitia, amestecand in continuu pana cand a inceput sa se ingroase. Dupa ce s-a racit, am adaugat cubul de unt si putina zeama de lamaie. Am amestecat bine, bine si am dat la frigider. Dupa ce a stat la frigider aprox o jumatate de ora, am incorporat in crema si mascarponele. Am bagat iar la frigider crema. 

Aluatul rece l-am scos de la frigider, l-am mai framanat un pic si am intins o foaie din care am taiat cercuri mari pe care le-am pus in forme de mini tarte. Am copt la cuptor, cam 20 minute ( eu din prea multa treaba :P am uitat un pic de ele) dupa care le-am scos si le-am lasat la racit. 

Le-am umplut cu delicioasa crema de pepene si am savurat una pe loc. Aluatul este extrem de fraged, iar crema....este de-li-cioasaa!!

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 42 - 45 lei.

2

cred ca merg bine si cu un topping de ciocolata neagra

3

crema este destul de moale. nu cred ca merge folosita cu poche-ul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

laura_n 1

13.07.2013, 22:00

Mihaela )muah!

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:14

Dementiale! Crema trebuie incercata!

Geanina87 1

22.07.2013, 11:38

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

ieri la 22:08

Muschiulet de porc savuros cu rosii cherry si mozzarella gratinata

de Rocsi 9

ieri la 20:56

Salata traditionala greceasca cea mai simpla reteta

ieri la 19:20

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Bărcuţe cu cremă