Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd)

de laura_n in Prajituri, 9 Iul 2013 | 4075 vizualizari

 

Totul a pornit de la un pepenas galben care nu se dadea mancat. Asa ca m-am gandit la o transformare. mi-am spus ca daca exista atatea creme de fructe, trebuie sa iasa si din pepene galben una. Zis si facut. iar crema asta de pepene galben este...cum sa zic...un deliciu, pur si simplu un deliciu!
Si mi s-a parut ca ar merge foarte bine cu un aluat fraged. Astfel ca am prestat rapid niste cosulete care se topesc in gura de bune ce sunt.

 

INGREDIENTE

  • pt aluat
  • 250 gr faina alba
  • 200 gr unt (lasat la temperatura camerei)
  • 4 lg indulcitor
  • 1 ou
  • pt crema
  • 4 galbenusuri
  • 600 gr miez pepene galben
  • 5 lg indulcitor
  • un cub de unt (aprox 50 gr)
  • 2-3 lg zeama lamaie
  • 250 gr mascarpone
Portii: 20
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd):

Aluatul


Intr-un castron, am pus untul, am cernut faina, am adaugat indulcitorul si oul. Am inceput sa framant un aluat destul de lipicios, dar care dupa ce s-au omogenizat toate ingredientele, devine usor elastic. (daca mai este nevoie, puteti sa mai adaugati un pic de faina). L-am pus in folie alimentara si l-am bagat la frigider pt o ora, timp in care m-am apucat de crema.


Crema


Intr-o vas, am pus 4 galbenusuri, indulcitorul si am inceput sa le amestec bine cu mixerul. Pepenele curatat si taiat l-am transformat in piure. L-am adaugat peste galbenusuri si am amestecat, dupa care am pus la fiert toata compozitia, amestecand in continuu pana cand a inceput sa se ingroase. Dupa ce s-a racit, am adaugat cubul de unt si putina zeama de lamaie. Am amestecat bine, bine si am dat la frigider. Dupa ce a stat la frigider aprox o jumatate de ora, am incorporat in crema si mascarponele. Am bagat iar la frigider crema.


Aluatul rece l-am scos de la frigider, l-am mai framanat un pic si am intins o foaie din care am taiat cercuri mari pe care le-am pus in forme de mini tarte. Am copt la cuptor, cam 20 minute ( eu din prea multa treaba :P am uitat un pic de ele) dupa care le-am scos si le-am lasat la racit.


Le-am umplut cu delicioasa crema de pepene si am savurat una pe loc. Aluatul este extrem de fraged, iar crema....este de-li-cioasaa!!

 

TIPS-URI

1

ingredientele costa aproximativ 42 - 45 lei.

2

cred ca merg bine si cu un topping de ciocolata neagra

3

crema este destul de moale. nu cred ca merge folosita cu poche-ul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu crema de pepene galben (melon curd)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (50)

laura_n 1

13.07.2013, 22:00

Mihaela )muah!

Angelina_Elena 1

14.07.2013, 21:14

Dementiale! Crema trebuie incercata!

Geanina87 1

22.07.2013, 11:38

delicioase

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

14800 puncte

Camelya

10120 puncte

Lau

Lau 9

8870 puncte

mirela0911

8470 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Aperitiv biscuiti sarati
  • 23

    D

  • 24

    L

  • 25

    MA

  • 26

    MI

  • 27

    J

  • 28

    V

  • 29

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!