Mini tarte cu jeleu de cirese

de alilianaa in Prajituri, 6 Iul 2014 | 568 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 50 g unt,
  • 3 linguri apa minerala
  • 200 g faina,
  • un praf de sare,
  • o jumatate plic praf de copt,
  • un ou,
  • 4 linguri zahar pudra
  • Jeleu de cirese
  • 500 g cirese
  • 2 linguri jumatate amidon
  • 200 ml apa
  • o lingura unt
  • 5-6 linguri zahar ( in functie de cat ne dorim de culce)
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu jeleu de cirese:

Incepem cu jeleul de cirese. Ciresele se spala, se ,, dezoseaza" si se pun la scurs. Intr-o tingire punem untul la topit. Cand este gata adaugam ciresele, zaharul si lasam putin ( pret de 5 minute, cat sa se topeasca zaharul si sa se omogenizeze toate) la ,, calit". Dupa acest timp punem apa, lasam la fiert pana ce ciresele se inmoaie ( nu sa se sfarame). Intr-o ceasca, separat ( in cca 100 ml apa) se dizolva doua linguri si jumatate de amidon care se adauga compozitiei de cirese. Se amesteca bine, se gusta ( nevoie sau nu de dulce) se lasa 3-4 minute si se opreste focul. Se da la racit.


Aluatul: faina, sarea, praful de copt, zaharul si untul de amesteca bine. Rezulta un aluat nelegat. Se adauaga oul si se omogenizeaza. La final se adauga apa. In functie de consistenta aluatului se adauga faina pana rezulta un aluat omogen, nelipicios.


Se lasa aluatul la rece cca o o jumatate de ora- o ora, dupa care se scoate, se intinde cu sucitorul. Se decupeaza pe formele de tarte. Se inteapa din loc in loc cu furculita.


Aceste forme se umple cu jeleul de cirese pregatit mai sus si se pun la cuptor. Se lasa cca 25 minute ( partea de aluat de la margine incepe sa se rumeneasca). Oprim focul, dam la rece.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu jeleu de cirese" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (25)

Pushaa 1

07.07.2014, 11:09

alilianaa 1

09.07.2014, 13:43

Andreea, Robert, Pushaa

alilianaa 1

09.07.2014, 13:44

Rocsi

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

TOP
utilizatori

RODIMUR

11000 puncte

nico15

8250 puncte

Camelya

7870 puncte

Constelatialeu

7840 puncte

Valclaudia

6910 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tochitura cu mamaliguta
  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

  • 24

    MI

  • 25

    J

  • 26

    V

  • 27

    S

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu piersici