Minibaghete fragede

de Sim0na in Piine, 5 Mar 2012 | 2030 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 600 g faina alba
  • 200 ml lapte dulce
  • 200 ml apa minerala
  • 100 ml ulei floarea soarelui
  • 20 g drojdie proaspata
  • 1 lingurita sare
  • 1 galbenus + lapte ptr uns
  • ulei ptr tava
Portii: -
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minibaghete fragede:

Am pregatit mai intai maiaua, amestecand drojdia cu putin lapte dulce. Amestecul l-am pus in mijlocul fainii si am lasat sa creasca cateva minute.


Cand drojdia a dospit, am adaugat laptele caldut, apa minerala (pe care am pus-o in pahar exact inainte de a o folosi), sarea si la urma am incorporat uleiul, continuand sa amestec bine.


Am obtinut un aluat elastic si bine legat, pe care l-am lasat la crescut cca 50 minute, intr-un vas acoperit cu un prosop umed. Cand si-a dublat volumul, am rasturnat aluatul pe masa si am format baghetele – mie mi-au iesit 15. Le-am asezat intr-o tava tapetata cu hartie de copt si unsa cu ulei, le-am crestat pe alocuri, si le-am mai lasat la crescut 30 minute.


Cand baghetele s-au umflat putin, le-am uns cu un amestec de 1 galbenus + putin lapte caldut (sau la temperatura camerei).


Am dat tava la cuptorul preincalzit, la temparatura de 2000 C, pentru 30 minute. Cand au fost gata le-am pus intr-un servet si le-am lasat sa se raceasca.


Au iesit foarte gustoase si extrem de pufoase!!!

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Minibaghete fragede" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (13)

Sim0na 1

06.03.2012, 20:59

Multumesc mult fetelor! Va pup

Angelina_Elena 1

06.03.2012, 22:05

ti-au iesit foarte frumoase

Sim0na 1

08.03.2012, 20:57

Elena_Daria, multumesc!

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

Portia de lumina

Juriul

Juriul

Într-un acces de modestie și curiozitate, că exces am tot timpul, glumesc, firește, n-am avut încotro decât să mă uit în dicționar în momentul în care, primind un telefon, am constatat că mi s-a făcut o propunere aproape indecentă, cu tentă...

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Adinuta san

10080 puncte

mirela0911

6160 puncte

Rocsi

5870 puncte

Rahela Velicu

5330 puncte

RODIMUR

4920 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Desert placinta cu gutui
  • 17

    MI

  • 18

    J

  • 19

    V

  • 20

    S

  • 21

    D

  • 22

    L

  • 23

    MA

RETETA RECOMANDATA
Paine cu faina alba si tarate de grau