Minichec cu capsuni

de Anamaria7 in Prajituri, 1 Iun 2011 | 1201 vizualizari

 

Mi-a facut mama cadou doua forme de silicon. A fost o surpriza minunata :D si acum le-am folosit prima data!

 

INGREDIENTE

  • 2 1/2 c faina
  • 1 lgt bicarbonat
  • 1/2 lgt sare
  • 1/2 lgt scortisoara
  • 1/2 lgt nucsoara
  • 1 pliculet zahar vanilinat
  • 3/4 c zahar
  • 1/2 c unt topit
  • 1 c lapte
  • 1 lgt esenta de vanilie
  • 2 c capsuni, cubulete
  • 2 oua
Portii: 12
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minichec cu capsuni:

Incalzim cuptorul la 190C si ungem formele cu ulei.


Amestecam faina cu praful de copt, sarea, scortisoara, nucsoara si zaharul vanilinat. Apoi rasturnam capsunile si le acoperim bine cu faina amestecand cu grija sa nu le zdrobim.


Ouale se mixeaza cu zaharul pana cand se deschid la culoare si isi maresc putin volumul. Apoi adaugam untul, laptele si esenta de vanilie. Inglobam amestecul de faina amestecand cu lingura, doar pana cand se omogenizeaza aproape de tot.


Turnam din compozitie in forme, aproape pana sus. Dam focul mare, la 200C, in primele 15min, apoi inapoi la 190C. Le tinem in cuptor pana cand trec testul scobitorii, cca 40min.

 

TIPS-URI

1

Nu folositi deloc mixerul cand puneti faina. Aluatul nu trebuie amestecat energic, doar usor si nu va chinuiti sa scapati de orice mica farama de faina, veti avea un aluat greu, glodos dupa copt.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minichec cu capsuni" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari electrocasnice

Mixer compact cu bol

- 20 %
499.99 lei
399.99 lei
TRANSPORT GRATUIT
pentru comenzi mai mari de 100 de lei
PLATA IN RATE FARA DOBANDA
pana la 12 rate

COMENTARII (29)

Anamaria7 1

02.06.2011, 17:52

Adevarat s-a inaltat, Gaby!
stiiiu, stiiiu, ATATEA retete in lume, ATAT de PUTIN timp ((

mamaieelena 1

02.06.2011, 23:53

Corinuta 1

04.06.2011, 23:14

COMENTEAZA

Portia de lumina

Cer variabil

Cer variabil

„Astăzi cerul va fi variabil”, cam aşa anunţa o prezentatoare la tv, arătând spre nicăieri către o hartă plină de simboluri ce punctau ici-colo câte un loc peste care musai ar fi trebuit să treacă soarele majestuos ori, după caz...

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

8490 puncte

Constelatialeu

7650 puncte

RODIMUR

7180 puncte

mirela0911

6460 puncte

Rocsi

5000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

 
Desert prajitura cu visine si urda
  • 13

    D

  • 14

    L

  • 15

    MA

  • 16

    MI

  • 17

    J

  • 18

    V

  • 19

    S

RETETA RECOMANDATA
Chec cu stafide si ciocolata in masina de paine