Biscuiti de casa

de daniastefania in Prajituri, 2 Iul 2015 | 5499 vizualizari

 

O reteta de biscuiti foarte usor de facut si foarte gustosi. Copiii vor fi incantati de acesti biscuiti.

 

INGREDIENTE

  • 100 gr zahar
  • 100 gr unt
  • 50 ml lapte
  • 250 gr faina
  • 1/4 plic praf de copt
  • 1/2 lingurita sare
Portii: 25
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Biscuiti de casa:

Punem intr-un vas, pe foc, zaharul,untul, sarea si laptele. Lasam pe foc pana incepe sa fiarba. Cand a inceput sa fiarba, luam vasul de pe foc si lasam sa se raceasca 20 de minute. Apoi adaugam faina cernuta cu praful de copt. Amestecam cu lingura de lemn, apoi framantam putin cu mana si formam o bila, pe care o dam la frigider trei ore. Dupa aceea intindem aluatul intr-o foaie subtire de 2-3 mm. Cu o forma de fursecuri decupam biscuitii. Mi-au iesit 25 ds biscuiti. Acum depinde si de marimea formei cat biscuiti vor iesi. Dam biscuitii la cuptorul preincalzit la 170 grade C 10-12 minute, pana incep sa se rumeneasca pe margini. Tare buni sunt. Merg perfect alaturi de o cana cu lapte sau ceai. Copiii vor manca cu placere!

TIPS-URI

1

Nu lasati biscuitii mai mult in cuptor. Nu trebuie sa se rumeneasca, decat putin pe margini.

Daca ti-a placut reteta noastra "Biscuiti de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1540 puncte

Ksenya

1075 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

vasimur

227 puncte

 Merisor

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola

 Am preparat un burger în care brânza gorgonzola și-a pus amprenta pentru un gust delicios.

citeste mai mult
Delicios! Burger de vită cu brânză gorgonzola
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
În 2023, Gorgonzola DOP a confirmat din nou statutul său de ambasador culinar al Italiei, cu peste 2 milioane de forme... citeste mai mult
În ce țări se consumă cel mai mult Gorgonzola DOP importată din Italia
RETETA RECOMANDATA
Desert biscuiti cu fulgi de ovaz