Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare

de Daciana - Bucataria_cu_Mirodenii in Prajituri, 16 Sep 2013 | 2094 vizualizari

 

Tot ce mi-am dorit de la aceste briose este sa intruneasca minim doua conditii esentiale: sa fie aspectuoase dar si sanatoase si asta fara prea multe artificii, coloranti, ingrediente complicat de procurat si in special, realizabile in timp scurt. Si iata ce a rezultat:

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru 24 mini-briose (3.2 cms diametru):
  • - 150 grame faina alba sau integrala;
  • - 100 grame zahar brun brut;
  • - 1 plic zahar vanilat de Bourbon sau extract de vanilie;
  • - un praf de sare roz de Himalaya;
  • - 1/2 lingurita bicarbonat de sodiu;
  • - 2 oua de casa;
  • - 100 ml iaurt grecesc;
  • - 85 grame unt (la temperatura camerei).
  • Pentru crema de unt cu bezea elvetiana:
  • - 2 albusuri;
  • - 90 grame zahar pudra;
  • -120 grame unt taiat cubulete (la temperatura camerei);
  • - un praf de sare;
  • - o gramajoara merisoare proaspete;
  • - 100 grame Almette cu aroma de capsuni
Portii: 24
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare:

1. Se amesteca intr-un bol incapator, faina cernuta, sarea si bicarbonatul de sodiu.

2. Se mixeaza ouale, zaharul, zaharul vanilat, untul si iaurtul.

3. Ingredientele uscate se toarna treptat peste compozitia lichida si se mixeaza pana se incorporeaza.

4. Cuptorul se incalzeste la 180 de grade.

5. Compozitia se toarna in formele pentru briose (o lingura de inghetata este suficienta) si se introduc la cuptor pentru 20 de minute.

6. Dupa coacere, briosele se lasa la racit pe un gratar.

7. Cu ajutorul unei seringi de bucatarie, se insereaza crema Almette in briose, intepand din partea de sus a briosei. Atentie: a nu se insera prea multa crema, deoarece la presiune exista riscul sa crape briosa.

8. Pentru prepararea cremei de unt cu bezea elvetiana urmariti pasii aici, exceptand partea finala in care am aromat crema. In reteta de fata, am introdus in crema merisoare proaspete. Merisoarele se pot pasa pentru a usura sarcina pos-ului, de preferat este sa se foloseasca un dui cu deschizatura cat mai mare pentru ca merisoarele sa poata iesi cu usurinta.

 
Daca ti-a placut reteta noastra "Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare-0
Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare-1
Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare-2
Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare-3
Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare-4
Mini-cupcake cu crema de unt cu bezea elvetiana si merisoare-5

COMENTARII (30)

Dya Daniela Andrei

Dya Daniela Andrei 1

17.09.2013, 21:02

Minunate!

Bucatardinpasiune

Bucatardinpasiune 1

17.09.2013, 21:20

Minunata prezentare! Chiar si hartiutele de briose se asorteaza!

Corinuta

Corinuta 1

18.09.2013, 00:27

Foarte dragute motzatele astea!

COMENTEAZA

Portia de lumina

La gura sobei

La gura sobei

Nu de puţine ori am spus că-mi plac poveştile, căci, recunosc, recitindu-le, îmi aduc aminte de clipele în care copilăria se împărţea între fabuloasa lume a eroilor de pe alte tărâmuri ori din timpurile în...

Cu mucii-n fasole?

Cu mucii-n fasole?

Trei vibraţii scurte cu ecoul din blatul mesei au dat startul soneriei telefonului meu. Desigur, când pleacă în forţă The Second Waltz (Shostakovich) parcă nu-ţi vine să răspunzi din prima, ai lăsa melodia ...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

7550 puncte

Rocsi

7000 puncte

katty

6540 puncte

mirela0911

5500 puncte

CONTACT

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Tort cu clementine si migdale
  • 15

    D

  • 16

    L

  • 17

    MA

  • 18

    MI

  • 19

    J

  • 20

    V

  • 21

    S

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!