Minieclere

de Julie in Prajituri, 4 Oct 2011 | 30381 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Aluat:
  • 150 g faina, 
  • 250 ml apa, 
  • 100 ml ulei,
  •  un praf de sare, 
  • 4 oua.
  • Crema:
  • 4 galbenusuri,
  • 500 ml lapte,
  • 4 linguri zahar,
  •  esenta de vanilie, 
  • 40 g amidon alimentar.
  • Decor: 
  • ciocolata

Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minieclere:

Blat:

Intr-un vas se amesteca apa, uleiul si praful de sare. Se pune vasul pe foc si cand totul incepe sa fiarba, se adauga faina in bloc si se amesteca cu mixerul, pana aluatul se desprinde de pe peretii vasului. Se da vasul deoparte si se adauga ouale,unul cate unul, mixand dupa fiecare. Intr-o tava unsa cu ulei si tapetata cu faina,  cu ajutorul unui pos, se aseaza forme mici, lunguiete de aluat. Se coc la foc iute 15 minute, apoi la foc potrivit inca 5-10 min. Se lasa sa se raceasca si se taie in doua pe orizontala.

Crema:

Laptele se fierbe si se aromatizeaza cu esenta de vanilie. Se mixeaza galbenusurile cu zaharul, amidonul, apoi cu laptele caldut, adaugat putin cate putin si mixand in continuare. Compozitia se strecoara si se pune la fiert, amestecand continuu, cu o lingura de lemn, pana se ingroasa. Crema se lasa sa se raceasca, asezand chiar pe suprafata ei folie alimentara, pt a evita formarea crustei.
Se umplu minieclerele cu crema de vanilie si se decoreaza cu ciocolata topita.

Se pastreaza la frigider pana in momentul servirii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Minieclere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (19)

Bya Ralu 1

13.01.2014, 22:04

bune

MihaelaB79 1

15.04.2014, 08:20

si tb sa facem ceva special ca sa nu se lase gogoselele?

Rahela Velicu 1

25.06.2021, 10:10

COMENTEAZA

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Reteta de saratele cu cascaval

pe 19.02 la 18:34

Reteta de cartofi in straturi cu carne tocata

pe 18.02 la 19:58

Reteta de tochitura de porc la cratita, cu mamaliga si cas framantat

de Caty 2

pe 17.02 la 17:13

Reteta de supa ungureasca de carne - Husleves nr.24. din top Best soups in the World

de Ksenya 5

pe 16.02 la 14:55

TOP
utilizatori

mirela0911

2377 puncte

Rocsi

1526 puncte

Constelatialeu

1300 puncte

Caty

1219 puncte

Ksenya

1176 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
BIZCOCHO