Miniprajituri cu cirese

de Andra_Constantinescu in Dulciuri, 18 Iun 2015 | 2542 vizualizari

 

Am facut un aluat dupa reteta de faguri. Diferenta este ca am adaugat cirese si l-am copt la cuptor.

 

INGREDIENTE

  • 150 g cirese + o lingura zahar;
  • doua oua;
  • 4 linguri zahar;
  • 4 linguri ulei;
  • un praf de sare;
  • 200 ml lapte;
  • esenta de vanilie;
  • 150 g faina.
  • In plus:
  • zahar pudra pentru decor;
  • forme de silicon.
Portii: 14
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miniprajituri cu cirese:

Ciresele se spala si li se indeparteaza coditele si samburii. Se pune o lingura de zahar peste ele si se amesteca, apoi se baga la frigider.

Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi. 

Se bat ouale cu zaharul si praful de sare. Se adauga laptele, uleiul, esenta si faina si se omogenizeaza. Se pune, cu ajutorul unei linguri, aluat in formele unse cu ulei, apoi se adauga ciresele, care se imping usor in aluat. Formele se pun pe o tava si se introduc la cuptor pana cand se rumenesc frumos. Se pudreaza cu zahar atunci cand se racoresc.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Miniprajituri cu cirese" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pui cu ciuperci și sos de smântână - O mâncare bună de te lingi pe degete

ieri la 11:19

Sendviș cu salată de ton - Rețeta pentru o gustare rapidă și sățioasă

pe 17.05 la 14:48

Tort Red Velvet  sau Tort Catifea Rosie perfect pentru orice sarbatoare

pe 17.05 la 10:38

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1566 puncte

gaby_duceag

1400 puncte

Caty

1238 puncte

vasimur

1157 puncte

Constelatialeu

1136 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce

 Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce, un preparat excelent.

citeste mai mult
Aperitiv la cuptor cu sos bechamel preparat cu gorgonzola dulce
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
Brânza Gorgonzola DOP are numeroase proprietăți mai puțin cunoscute. Iată 5 dintre acestea citeste mai mult
5 proprietăți extraordinare ale brânzei gorgonzola. Este cea mai ușor digerabilă brânză!
RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura cu cirese si iaurt