Minitarta cu visine si caise

de T I M E A in Prajituri, 13 Iul 2013 | 4128 vizualizari

 

Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare.
Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce. Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr unt
  • 1 albus de ou
  • 2 lingurite zahar brun
  • un varf cutit sare
  • 1/2 lingurita coaja de portocala sau lamaie
  • 1 lingura suc de portocala/ lamaie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100-120 gr faina
  • Umplutura:
  • 200 gr piersici
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • aprox 30 visine
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarta cu visine si caise:

Aluat:  frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.

Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider  si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa. 

Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.

Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc.

Lasam sa fiarba cateva minute  pana se topeste zaharul. Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.

Turnam compozitia peste aluat si nivelam.

Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise.

Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.

Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.

TIPS-URI

1

Pentru o tarta mai mare, dublati cantitatile

2

Caisele pot fi inlocuite cu piersici/ nectarine

3

Tava folosita e de 22/13 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarta cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

13.07.2013, 22:00

Rocsi te astept cu drag

Sidy 1

14.07.2013, 08:11

Sa tot mananci o asa bunatate !

T I M E A 1

14.07.2013, 14:58

multumesc Sidy

COMENTEAZA

CONCURS CULINAR - ARATA-NE CE GATESTI CU AJUTORUL CROCK POT SI NOI TE PREMIEM!
SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Panacris

6561 puncte

oanapl

6117 puncte

Constelatialeu

4978 puncte

Rocsi

4139 puncte

Ksenya

3107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Gogosari in otet, la rece
  • 15

    V

  • 16

    S

  • 17

    D

  • 18

    L

  • 19

    MA

  • 20

    MI

  • 21

    J

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI
Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Trebuie să acceptați opțiunile privind protecția datelor.
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date.

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

Sunt de acord ca datele mele personale să fie stocate și folosite pentru a primi noutăți și oferte comerciale.
Vă asigurăm că informațiile dumneavoastră vor fi păstrate în siguranță și în orice moment vă puteți schimba opinia făcând click pe link-ul de dezabonare din subsolul oricărui e-mail pe care îl primiți de la noi.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

RETETA RECOMANDATA
Tarta cu caise si nectarine