Minitarta cu visine si caise

de T I M E A in Prajituri, 13 Iul 2013 | 1978 vizualizari

 

Vara e inca in toi, asa ca, in continuare trebuie sa ne bucuram de fructele de sezon si sa pregatim deserturi usoare.
Mie imi plac la nebunie atat visinele cat si caisele si le-am combinat pentru a face acest mic desert cat sa imi satisfac pofta de dulce. Sunt convinsa ca o sa va placa si voua tarta mea.

 

INGREDIENTE

  • 60 gr unt
  • 1 albus de ou
  • 2 lingurite zahar brun
  • un varf cutit sare
  • 1/2 lingurita coaja de portocala sau lamaie
  • 1 lingura suc de portocala/ lamaie
  • 1/4 lingurita bicarbonat de sodiu
  • 100-120 gr faina
  • Umplutura:
  • 200 gr piersici
  • 1 lingura zahar brun
  • 1 lingurita amidon
  • aprox 30 visine
  • zahar pudra pentru pudrat
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarta cu visine si caise:

Aluat: frecam untul cu zaharul si un varf de sare, adaugam albusul batut, coaja de portocala si bicarbonatul stins cu sucul de portocala. Adaugam treptat faina amestecand pana incorporam cam jumatate din cantitate, apoi turnam compozitia pe masa de lucru tapetata cu faina si framantam cu mana pana incorporam si restul de faina.


Invelim aluatul in folie alimentara si dam la frigider timp de 30 de minute.
Scoatem din frigider si intindem o foaia putin mai mare decat forma in care urmeaza a fi pusa.


Eu am folosit o tava dreptunghiulara din ceramica unsa cu putin unt. Asezam aluatul in tava si apasam usor cu degetele pe margini.


Umplutura: taiem fructele cubulete si le punem impreuna cu zaharul intr-un vas pe foc.


Lasam sa fiarba cateva minute pana se topeste zaharul. Adaugam amidonul pe care il amestecam mai intai intr-un bol cu putina apa rece si apoi adaugam din compozitia fierbinte, amestecam si turnam inapoi in vasul de pe foc amestecand pana se ingroasa.


Turnam compozitia peste aluat si nivelam.


Visinele le spalam si le scoatem samburii, apoi le asezam peste jeleul de caise.


Tragem marginile aluatului peste fructe si dam tava la cuptorul preincalzit la 175-180 de grade timp de aprox 30 min, pana se rumeneste deasupra.


Scoatem din cuptor si dupa ce s-a racit putin, pudram cu zahar pudra si servim.

 

TIPS-URI

1

Pentru o tarta mai mare, dublati cantitatile

2

Caisele pot fi inlocuite cu piersici/ nectarine

3

Tava folosita e de 22/13 cm

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarta cu visine si caise" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (35)

T I M E A 1

13.07.2013, 22:00

Rocsi te astept cu drag

Sidy 1

14.07.2013, 08:11

Sa tot mananci o asa bunatate !

T I M E A 1

14.07.2013, 14:58

multumesc Sidy

COMENTEAZA

Portia de lumina

Mai aveti lumina?

Mai aveti lumina?

„Mai aveţi lumină”? Da, chiar, mai aveţi? Eu vă întreb asta pentru că am fost întrebat la rându-mi, dar nu într-o beznă de necunoaştere, ci în zorii unei zile ce taman se întrupa din lumina unei nopţi plină de lumină...

Fruct dorit, fruct promis

Fruct dorit, fruct promis

„Tot ce e bun în viaţă ori e imoral, ori ilegal, ori îngraşă”, cam aşa zice o zicală din secolul nostru. În general, lucrurile dorite , poftite, nu cresc pe oriunde şi nu se găsesc din abundenţă la tot pasul...

SUNTEM CEI MAI VESELI ȘI ACTIVI BUCATARAȘI

Felicitări!Un email de confirmare a fost trimis pe adresa ta.
Pentru a-ți valida contul, te rugăm sa dai click pe acest link.
Eroare!
Vă rugăm verificați datele introduse și reincercati!
Atentie!
Aceasta adresa de email este deja in baza noastra de date

Abonează-te la newsletter și intră în gașca noastră!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

10630 puncte

Valclaudia

7220 puncte

Constelatialeu

6780 puncte

Bya Ralu

6210 puncte

mirela0911

5240 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!